Ominaisuuksiltaan kehittynyt Kristian Tanus nauttii Jussi Tapolalta saamastaan vastuusta − "Kannattaa kuunnella, sillä hän on myös voittanut tässä sarjassa"

LIIGA / Haastattelu
Kristian Tanus on saanut vastuuta itselleen uudelta päävalmentajalta.
Kuva © Tiia Mahkonen
Kristian Tanus on odottanut mahdollisuuttaan Tapparassa jo tovin. Tällä kaudella tilaisuus on tullut ja nuori hyökkääjä on sen käyttänyt.

Tappara menettti johtoasemansa HIFK:ta vastaan kolmannessa erässä ja hävisi numeroin 2−3. Tamperelaisten voittoputki katkesi yhdeksän ottelun jälkeen.

− Olimme koko pelin vähän jäljessä. Otimme vähän liikaa vastaan ja olisi pitänyt pelata paremmin yhdessä. Elinen näkyi väsymyksenä, pohti kirvesrintojen hyökkääjä Kristian Tanus ottelun jälkeen.

Tapparan 20-vuotias hyökkääjä Tanus on onnistunut murtautumaan joukkueen kivenkovaan kokoonpanoon pitkäjänteisen työn jälkeen. Helsinkiläisiä vastaan hän uurasti peliajakseen 18.20, joka oli vain seitsemän sekuntia vähemmän kuin eniten pelanneen hyökkääjän Patrik Virran peliaika.

Tanus on iskenyt tämän kauden otteluissa jo 16 tehopistettä. Taitava hyökkääjä on päässyt pelaamaan ominaisuuksiaan vastaavassa roolissa.

− Olen tehnyt paljon töitä vastuun eteen ja minun pitää olla luottamuksen arvoinen. Tänään en onnistunut, mutta uudet pelit näyttävät taas, mihin pystyn,

Tanuksen tekeminen jäällä on näyttänyt selvästi dynaamisemmalta kuin aiemmin uralla. Syyt ovat pitkäjänteisessä harjottelussa. Myös koronaviruspandemian keskeyttämä viime kausi tuli Tanukselle henkilökohtaisesti osuvaan paikkaan.

− Pääsin treenaamaan kauan viime kauden keskeytyksen myötä. Viime vuonna en ollut niin vahva ja nopea kuin nyt. Pysyn kiekossa nyt paremmin ja luon paikkoja. 

Tapparan alkukausi oli takkuinen, mutta nyt kirvesrinnat lähentelivät seuraennätystä sivuavaa 10 ottelun votitoputkea. HIFK-tappio kuitenkin katkaisi pistesuoran. Tanus antoi näkemyksensä kohentuneeseen pelivireeseen.

− Olemme puolustaneet todella hyvin emmekä ole päästäneet maaleja. Opimme tekemään pelin pienet asiat paremmin joka vaihdossa ja luotamme entistä paremmin peliimme ja siihen, että se luo tulosta. 

Tälle kaudelle Tapparan päävalmentajaksi palasi Jussi Tapola ja Jukka Rautakorpi otti seuran urheilujohdon hoitaakseen. Tanus ei ole aiemmin urallaan ollut Tapolan valmennuksessa.

− Olen saanut häneltä vastuuta. Huomaa, että hän on valmentanut myös ulkomailla. Tapola tietää, mistä puhuu ja hän antaa hyviä neuvoja. Kannattaa kuunnella, sillä hän on myös voittanut tässä sarjassa, Tanus muistuttaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle