Olympiakastettaan odottava Petteri Lindbohm matkustaa keskiviikkona Pekingiin: “Hyvillä mielillä lähdetään kekkereihin”

MAAJOUKKUE, KHL / Haastattelu
Vuoden 2019 maailmanmestari Petteri Lindbohm odottaa menestystä myös olympialaisista.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/

Suomen maajoukkueen johtoryhmä on valinnut jälleen soturinsa arvokisoihin. Listalta löytyy tuttu nimi Leijona-paidasta. Vuoden 2019 maailmanmestari Petteri Lindbohm matkustaa Pekingiin tänään keskiviikkona.

Jokeri-pakista aistii todellisen innostumisen ennen kisakoneeseen hyppäämistä.

− Iso kunnia aina, kun saa laittaa Suomi-paidan päälle. Olen enemmän kuin innostunut. Hyvillä mielillä lähdetään kekkereihin.

− Ollaan nyt oltu täällä Vierumäellä ja saatu reenattua hyvin. Kiva nähdä jätkiä maailmalta, kun päästään jakamaan taas kokemuksia ja mukavaa kuulla heidän tarinoitaan, puolustaja iloitsee.

Tuttu ja iskukykyinen ryhmä on valmiina koitokseen ja Lindbohm uskoo joukkueensa menestymismahdollisuuksiin.

− Meillä on hyvä nippu kasassa ja hyvä meininki.

− Joka kerta Suomen joukkueessa on paljon laadukkaita pelaajia. Kaikki palaset löytyvät siihen, että kaikki on jälleen mahdollista niin kuin joka kerta Suomen lähtiessä jääkiekon arvokisoihin, Lindbohm naulaa.

Jääkiekkoilijat ovat tottuneet jo erilaisiin toimenpiteisiin, sillä erikoisjärjestelyjä on jouduttu tekemään melkein kahden vuoden ajan koronaviruksen vuoksi. Täten Kiinankaan päässä olevat karanteeniolot eivät aiheuta puolustajalle päänvaivaa.

− Ei ole sen enempää tietoa (karanteeneista). Päivä kerrallaan tässä mennään ja saadaan sitten tietoa siitä, miten edetään.

− Itsellä on helppo tehtävä, kun ei tarvitse noita murehtia sen enempää. Pitää vain tehdä niin kuin ohjeistetaan, puolustaja toteaa.

KHL on vakuuttanut Lindbohmin

Lindbohmin rintaa komistaa Jokereissa varakapteenin A-kirjain.
Kuva © Joonas Kämäräinen

Lindbohmin mukaan myös Jokereissa ollaan hoidettu asiat koronapandemian aikana hyvin.

− Meitä on testattu aika usein, ollaan oltu tosi tarkkoja sen suhteen ja hyvin ollaan pidetty siitä huolta.

− Rokotusten kanssa ollaan toimittu niin, että jokaisella olisi hyvä ne olla. Tosi hienosti on hoidettu sekin homma, helsinkiläinen avaa.

Ensimmäistä kauttaan itänaapurissa kiekkoileva helsinkiläinen on pitänyt KHL:stä sarjana. Lindbohmille on kertynyt jo 45 ottelua ja tehopisteitä on kasassa 3+5. Edelliset kolme kautta puolustaja viiletti Sveitsin liigassa.

− Olen tykännyt (KHL:stä). Pelataan melkein joka toinen päivä niin onhan se rytmi ihan eri kuin Sveitsissä. Jokainen peli on tosi kovatasoinen. Meillä on joukkueena myös hyvä tilanne, kun olympiatauolle siirryttiin.

− Meidän joukkue on ainakin paljon organisoidumpi kuin Sveitsissä. Sveitsissä saatiin enemmän vapauksia taktisesti. Jokaisen joukkueen rosteri on myös laajempi KHL:ssä. Pelitahti ja matkustamiset tuovat isoimmat haasteet, puolustaja pyörittelee ajatuksiaan KHL:stä ja eroista Sveitsin liigaan nähden.

» Lähetä palautetta toimitukselle