Olli Palola pelasi entistä seuraansa vastaan – "Omituinen fiilis"

KHL / Haastattelu
Olli Palola pääsi kokeilemaan laukaustaan.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Jokerien ja Kunlun Red Starin välisessä avausottelussa riitti vilinää ja vilskettä. Lukemiin 6–3 päättyneellä ottelulla oli erityinen merkitys entiselle Jokerit-pelaajalle, Olli Palolalle. Vielä viime keväänä hyökkääjä luisteli samalla kentällä Jokereiden paidassa.

Viime kaudella Jokereissa pelannut Olli Palola pelasi maanantaina kauden avauspelinsä entisellä kotiareenallaan. Kunlun Red Starin riveihin siirtynyt laitahyökkääjä kuvailee tuntemuksiaan omituiseksi. 

- Omituinen fiilis siinä mielessä, ettei ole montaa kuukautta, kun kausi täällä lopeteltiin. Ei sitä kuitenkaan huomannut pelin tiimellyksessä, ja enää kun kiekko tippui jäähän.

Helsingistä Kiinaan muuttaminen tuo uutta väriä elämään. Välimatka esimerkiksi perheeseen ja ystäviin kasvaa, mutta se ei Palolaa erityisemmin harmita. 

- Elämä tulee olemaan varmaan vähän erilaista. Se kuuluu tähän hommaan, ja harvemmin koko uraa yhdessä paikassa on. Aika lailla tuttua hommaa lätkäammattilaisena.

Palolan mukaan joukkueessa on hyvä yhteishenki on kasvanut harjoitusotteluiden myötä, ja hänen on ollut helppo tulla joukkueeseen mukaan. 

- Meillä on hyvä nippu ja mukavia äijiä. Seitsemän viikkoa olemme kuitenkin olleet reissussa, joten aika hyvin ollaan jo hitsauduttu yhteen.

Kentälle asti joukkueen hyvä ilmapiiri ei kuitenkaan ulottunut, sillä 6–3-tappio ei ollut Kunlunin kannalta erityisen mairitteleva.

- Nyt pitäisi vain saada näkymään se (yhteishenki) kentällä. Tänään ei sitä ainakaan ihan koko pelissä näkynyt. Ajoittain pelattiin hyvää lätkää, mutta sitten taas vähän lopahti.

Maaleja ei Palolalle ottelussa kirjattu, vaikka muutama mehevä laukaus hänen mailastaan lähtikin.

- Oli ihan hyviä vetoja, mutta ei uponnut tänään. Jos olisi ollut vähän onnea matkassa, niin sitten olisi voinut mennä. Ryan Zapolski tiesi kuitenkin hyvin, että mitä teen.

Joukkueena Kunlunilla riittää parannettavaa seuraavaan peliin HC Sotshia vastaan.

- Tehtiin aika paljon virheitä. Ne pitää saada pois. Jos noin paljon häviää kaksinkamppailuita, niin yleensä peli hävitään.

» Lähetä palautetta toimitukselle