Olli Määttä syötti kaksi maalia, mutta kertoi kehityskohteen Leijonille: "Suoraviivaisempaa peliä tarvitaan"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Olli Määttä sai syöttöpisteen Suomen kahteen ensimmäiseen maaliin.
Kuva © Juuso Pellava - www.jpellava.fi
Suomi voitti Itävallan lauantain iltapäiväottelussa 3−1. Ottelun yhdeksi ratkaisijaksi nousi kaksi syöttöpistettä kerännyt Olli Määttä. Detroit Red Wingsiä edustavan Määtän lavasta lähti ottelun voittomaaliksi päätynyt toimitus, jonka Antti Suomela ohjasi maaliin.

Suomi voitti lauantaina Nokia Areenalla Itävallan lukemin 3−1. Olli Määttä oli Suomen puolustuksen johtohahmo keräten kaksi syöttöpistettä. Määtän mukaan Leijonat ei antanut Itävallalle ottelussa mahdollisuuksia vaikka parannettavaa Suomen pelistä hänen mukaansa löytyikin.

− Pääsimme johtoon, emmekä hirveästi antaneet kaverille tilaa. Puolustimme hyvin hyökkäysalueelta lähtien, joten he saivat vain muutamia paikkoja, Määttä kertoi ottelun jälkeen.

− Olisimme itse voineet olla tehokkaampia. Suoraviivaisempaa peliä tarvitaan, että saadaan miehiä ja kiekkoa maalille ja sitä kautta tulosta.

Määtän pelikirjan mukainen Suomen toinen maali todella olikin. Miika Koivisto vei kiekon syvään, josta syötti kiekon viivalla olleelle Määtälle. Määttä toimitti kiekon eteenpäin, josta Antti Suomela ohjasi kiekon David Madlenerin jalkojen välistä maaliin. Määttä jakoi tunnustusta voittomaalista sekä Koivistolle, että Suomelalle.

− "Manu" laittoi hienon syötön viivaan. Hyvin hän näki, että siellä on painoton pakki vapaana. Siinä saimmekin hyvin maalille jätkiä ja "Smela" pääsi omasta puolustajastaan irti ja yksin maalille. Hienon ohjauksen teki!

Suomi eteni tuolla maalilla ensimmäisessä erässä 2−1 johtoon, mutta toinen erä oli maaliton. Lukemat säilyivät ennallaan pitkälle kolmattakin erää, kunnes Ahti Oksanen teki Suomen kolmannen maalin. Määtän mukaan Leijonat eivät päässeet Itävaltaa vastaan helpolla.

− Kaveri puolusti hyvin. Pakkasivat syvään ja keskelle kaikki viisi jätkää. Ei se helppoa ole isommassa kaukalossa pelata tuota vastaan. Hyvin ja kärsivällisesti pelasimme, se on hyvä juttu näissä peleissä.

Red Wingsin tukipilari

Seurajoukkuetasolla 28-vuotias jyväskyläläinen edustaa Detroit Red Wingsiä. Red Wings on nuori, eteenpäin menossa oleva joukkue jonka puolustuksen tukipilari Määttä on. NHL-kuvioista Määttä ei MM-kisojen aikaan huolehdi, mutta hyvällä tiellä joukkue hänen mukaansa on.

− Hyvä tunne on Detroitin hommasta jatkoa ajatellen. Tietenkin enemmän nyt näissä maajoukkueen peleissä ajatukset, mutta hyviä asioita siellä oli paljon jo tällä kaudella. Varmasti kaikilla jäi hampaankoloon ettei pudotuspeleihin päästy.

NHL on sarja, jossa pudotuspelien tullen kuka tahansa voi voittaa kenet tahansa. Määtän mukaan Red Wings ei ole kaukana menestyksestä.

− Mielestäni meillä olisi hyvät mahdollisuudet ollut pärjätä tänäkin vuonna, mutta ei vain riittänyt. Se on harmi, mutta oikealla suunnalla ollaan ehdottomasti.

Suomen MM-turnaus jatkuu tiistaina alkusarjan viimeisellä ottelulla Tanskaa vastaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle