Olli Määttä haluaa näyttää itselleen, mihin pystyy − "En ole koskaan pelannut MM-kisoissa eikä sitä koskaan tiedä, tuleeko enää mahdollisuutta"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Määtällä on allaan vaikea NHL-kausi.
Kuva © Getty Images

Olli Määttä on edustanut Suomea niin olympialaisissa kuin maailmancupissakin. Hänellä on allaan haastava kausi Los Angeles Kingsin takalinjoilla. Rooli vaihteli ykköspakkiparista aina katsomokomennuksiin saakka.

− En ole koskaan pelannut MM-kisoissa eikä sitä koskaan tiedä, tuleeko enää mahdollisuutta. Nämä ovat huikeita tapahtumia, joten halusin mukaan, Määttä aloitti.

Kingsin kausi päättyi NHL:n runkosarjaan. Aikaa osallistumispäätökselle ei ollut paljon.

− Muutaman päivän mietin asiaa, mutta lopulta halusin ehdottomasti lähteä. Päätös piti logistiikankin kannalta tehdä pikaisesti. En keskustellut muiden suomalaisten kanssa MM-kisareissusta, vaan tein päätöksen itse omaan vointiini perustuen, Määttä taustoitti.

Määtän kausi oli hankala, eivätkä Kingsissä pelatut 41 runkosarjaottelua tuoneet kuin neljä syöttöpistettä. Puolustajalla on halu osoittaa pystyvänsä parempaan.

− On tässä kyse siitäkin, että haluan näyttää yhä olevani kansainvälisen tason pelaaja. Kauden aikana minulla oli hyviäkin pelejä, mutta otteet heittelivät liikaa. Pelitahti oli kovempi kuin normaalilla kaudella ja vähän oli vieläkin erikoisjärjestelyjä, vaikkei enää mitään pudotuspelikuplan kaltaista ollutkaan.

Määttä tuli pääosin uusien pelaajien keskelle, vaikka hän muutaman joukkuekaverin ennalta tunsikin.

− Kauden jälkeen katsoin, että tässä porukassa on muutamia tuttuja. Vaikka suurin osa oli uusia kasvoja, mukaan oli helppo päästä. Parin päivän jälkeen voi sanoa jo tuntevansa kaikki jätkät.

Kings-puolustaja uskoo, että Leijonilla on Riiassa menestysmahdollisuus. Hän aikoo pitää huolen siitä, ettei omissa soi.

− Erikoistilannepelaaminen korostuu varmasti. Haluan tuoda jäälle kokonaisvaltaista pelaamista, Määttä päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle