Oliwer Kaskella on käynnissä melkoinen kiekkokausi: "Kun sota alkoi, päätimme että haluamme pois"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Kaski oli rennolla fiiliksellä, vaikka tappio varmasti jyskytti takaraivossa.
Kuva © Tiia Mahkonen
KHL:sta kesken kauden pois lähtenyt puolustaja avasi tuntemuksiaan Tampereen uuden areenan kaukalosta, itse Sveitsi-ottelusta, seurakauden ennenaikaisesta päätöksestä ja tulevaisuudesta.

Päättyneellä seurakaudella Oliwer Kaski pelasi Avangard Omskin riveissä, kunnes purki voimassa olevan sopimuksensa. Venäjän Ukrainassa aloittaman sodan vuoksi puolustajan oli pakko tehdä nopeita päätöksiä. 

– Kun sota alkoi, päätimme että haluamme pois. Vähän aikaa meni asioiden järjestelyssä, kunnes suht nopeasti pääsimme Omskista pois, avasi puolustaja kauden ennenaikaista päättymistä. 

KHL-sopimuksen purun jälkeen Kasken tulevaisuuden suunnitelmat ovat hämärän peitossa. Hänellä ei ole tulevalle kaudelle mihinkään joukkueeseen sopimusta. 

– Kaikki on vielä auki. Antaa agentin hoitaa hommat, toivottavasti jotain hyvää löytyy.

Monissa kaukaloissa pelannut puolustaja kehui kotikisojen päänäyttämön Nokia Arenan jäätä, joka oli hänen mielestään ok-tasoinen. Eikä Kaski muutenkaan löytänyt kaukalosta moitittavaa.

– Tietysti uusi halli, niin laidat käyttäytyy eri tavalla. Led-laidat eivät visuaalisesti haitanneet pelaamista, mutta kiekko kimposi eri tavalla kuin normaalissa kaukalossa, kommentoi Kaski.

Kaski ei kuulunut olympiamiehistöön ja Ruotsin EHT-turnauksessa hän tavoittelee paikkaa joukkueesta kotikisoihin. Tappioon päättyneessä Sveitsi-ottelussa Kaskelle tilastoitiin peliaikaa 13 minuuttia ja 31 sekuntia. Hän pelasi kelpo ottelun. 

– Totta kai jäi vähän semmoinen fiilis, että haluaa yrittää mahdollisimman hyvin niin kuin aina. Tätä turnausta on vielä jäljellä muutama peli. Valmentajat tekevät päätökset kisajoukkueen rungosta.

Leijonien osalta turnaus jatkuu viikonloppuna Tukholmassa. Kasken mielestä joukkueen pitää parantaa huolellisuutta ja palata tuttuun leijonalätkään, jolloin Suomella on kiekko vahvasti hallussa ja joukkue luo maalipaikkoja, vaikkei verkko aina soikaan.

– Sveitsiä vastaan oli heikko toinen erä, mutta tulimme kolmanteen erään paremmin. Siinä erässä teimme pari maalia ja olimme voiton syrjässä kiinni. Kun saamme vielä vähän terävyyttä ja huolellisuutta niin hyvä tulee, päätti Kaski. 

» Lähetä palautetta toimitukselle