"Olemme uskoneet finaalipaikkaan monta vuotta ja nyt ne tähdet olivat kohdillaan"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Susanna Tapani oli yhtä hymyä historiallisen välierävoiton jälkeen.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/

Suomen joukkueen pelaajat olivat historiallisen välierävoiton jälkeen onnellisia, iloisia, jopa hämmentyneitä. Kauan jahdattu voitto tuli viimeinen ja missä paikassa - MM-kotikisoissa.

Susanna Tapani oli ottelun tauottua yhtä hymyä.

− Ei tätä usko vieläkään. Kotiyleisö ja välierävoitto Kanadasta. Huikea fiilis. Jos joku tämän voiton ansaitsee, niin tämä joukkue, Tapani hehkutti.

"Saimme tästä niin paljon energiaa, että menemme päätyyn asti."

Tapani jatkoi välierässä vahvaa virettään viimeistelemällä voittomaaliksi jääneen 3−2-osuman.

Michelle [Karvinen] laittoi hyvin viivaan Nellille [Laitinen] ja hän laukoi kohti maalia. Ajoin maalille ja kiekko vaihtoi ehkä sentin suuntaa mailastani ja meni sitten längistä sisään, Tapani kuvaili.

Jos olivat viimeiset minuutit hermostuneita yleisön joukossa, olivat ne sitä myös pelaajiston keskuudessa. Kello tuntui suorastaan matelevan eteenpäin, ja tämän myönsi myös Tapani.

− Katsoin koko kolmannen erän ajan kelloa ja tuntui, ettei aika kulu millään eteenpäin. Puolustimme siinä todella hyvin, eikä Kanadalla ollut juurikaan maalipaikkoja kolmannessa erässä. Yhtä maalia tarkasteltiin pitkään videolta ja siinä, kun odotteli, niin ei ole varmaan ikinä olleet niin pitkät minuutit.

Voitto oli monelle pelaajalle unelmien täyttymys. Varsinkin heille, jotka ovat maajoukkueessa jo pitkän tovin pelanneet.

− Olemme uskoneet tähän monta vuotta ja nyt ne tähdet olivat kohdillaan. Ihan huikeaa. Ihan sama kuka finaalissa tulee vastaan, niin saimme tästä niin paljon energiaa, että menemme päätyyn asti, Tapani hekumoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle