Nuorten esiinmarssi ja Itävallan tavoitteet motivoivat kapteeni Thomas Rafflia − "Haluan pelata MM-kisoissa vielä kerran"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Itävallan kapteeni Thomas Raffl oli ylpeä joukkueestaan. Hän haluaa saavuttaa MM-kisoissa vielä jotain suurempaa.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/
Itävalta säilytti paikkansa A-sarjan MM-kisoissa kaatamalla maanantaina Ison-Britannian. Itävallan kapteeni Thomas Raffl puhui kamppailun jälkeen rohkaisevasti maan jääkiekon tulevaisuudesta.

Itävalta nousi voittoon ohi Ison-Britannian joukkueiden päätösottelussa MM-kisojen B-lohkossa Tampereella. Näin joukkue säilytti paikkansa A-sarjassa. Itävallan kapteeni Thomas Raffl oli onnellinen mies kamppailun jälkeen.

− On hienoa voittaa tämä ottelu, jonka voitto oli meidän turnauksemme iso tavoite. Pelasimme läpi kisojen hyvää lätkää, vaikka tämä ei ollut paras ottelumme varsinkaan ensimmäisen ja toisen erän osalta, jolloin annoimme liikaa vastahyökkäyksiä.

Itävallalla on joukkueessaan paljon nousevia kykyjä, joista kenties kirkkaimpana 18-vuotias Marco Kasper.

− Meillä on todella nuori joukkue, joka pelasi hyvän turnauksen. Lopulta eteen tuli yksi peli, jossa homman nimi on kaikki tai ei mitään. Näissä hetkissä kysytään hermoja ja olen todella ylpeä tästä ryhmästä, Raffl sanoi.

Kokemattomuudestaan huolimatta itävaltalaiset eivät lähteneet Iso-Britannia-otteluun pelko persuksissa.

− Tällaisessa ottelussa molemmilla puolilla on paineita. Sanoisin, että pelin alussa mahdollisuudet joukkueiden välillä olivat 50−50. Kahden ensimmäisen erän osalta Iso-Britannia pelasi parempaa peliä. Kolmannessa erässä hyödynsimme paikkamme.

− On tosi iso asia pysyä korkeimmalla sarjatasolla. Nyt otamme seuraavan askeleen. Vuodesta tulee pitkä ja sen aikana autamme nuoria itävaltalaispelaajia kehittymään paremmiksi. Olemme parempia ensi vuonna.

35-vuotias kapteeni ei ole vielä valmis ripustamaan luistimiaan naulaan maajoukkueessa, sillä tehtävää riittää.

− Haluan pelata MM-kisoissa vielä kerran, jolloin tavoitteena ei ole ainoastaan sarjapaikan säilyttäminen. Olisi upeaa päästä puolivälieriin.

Kysyttäessä, mitä Raffl aikoo sanoa joukkueelle pukukopissa, hyökkääjä liikuttui hieman.

− Olen superylpeä, että saan olla osa tätä joukkuetta. Jokainen jätkä tuolla pukukopissa antoi aivan kaikkensa. Toivottavasti jokainen heistä pelaa upean uran, tunteikas kapteeni puhui.

» Lähetä palautetta toimitukselle