Nuorten Leijonien tiukka karanteenikuri: "Viikkoon ei ole saanut mennä mihinkään muualle kuin hallille ja koronatesteihin"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Ville Heinola ja muut U20-maajoukkueen edustajat pukeutuvat pian sinivalkoisiin Edmontonissa.
Kuva © Jari Mäki-Kuutti
U20-maajoukkueen pienryhmätreenit ovat sujunut suunnitelmien mukaisesti, ja terveeksi testattu joukkue on valmiina lähtöön.

Nuorten Leijonien itsenäisyyspäivänä alkanut karanteeni on ollut niin ehdoton, että kontaktit jopa valmentajiin ovat tapahtuneet puhelimitse tai netin välityksellä. Päävalmentaja Antti Pennanen ja pelaajat valottivat kuluneen viikon harjoittelukuulumisia lauantaina etäyhteydellä järjestetyssä mediatilaisuudessa.

Maajoukkueleirin sijaan harjoittelu on tapahtunut parin kanssa tai pienryhmässä eri puolilla Suomea asuinpaikkakuntien mukaisesti.

– Päätös harjoitusten järjestämisestä pelaajien kotiseuduilla oli näin jälkeenpäin arvioituna hyvä. Näin voitiin varmistaa se, että kaikkien testitulokset olivat negatiivisia, kertoo Pennanen.

Pennasen mukaan harjoitteluviikon ohjeistuksissa fysiikkaharjoitteluun oli määritelty tietyt painopisteet, samoin jääharjoitteluun.

– Pelaajille annettiin aika kova treenijakso, koska nyt tulee pitkä pätkä matkustamista, karanteenia ja muuta, jonka takia ei pystytä harjoittelemaan, Pennanen selittää.

Pelaajat tyytyväisiä rankkaan treeniviikkoon

Tapparaa ja Tutoa edustava hyökkääjä Kasper Simontaival kuvaa viisihenkisen tamperelaisryhmän treeniviikon kulkua:

– Ennen jäätä on tehty fysiikkaharjoitus, eli punttia tai kehonhuoltoa. Jäällä on kehitetty kiekonhallintaa ja luistelua. Koska meillä sattui olemaan maalivahti (Kari Piiroinen) mukana pienryhmässä, oli hyvä mahdollisuus harjoitella maalintekoa ja rankkareita.

Simontaipaleen mukaan treenit Tampereella ovat sujuneet hyvin, vaikka aikaiset aamuherätykset harmittavat.

– Tampereella jäävuoroista on ollut koronarajoitusten takia pulaa, joten jäävuoroille on jouduttu heräämään normaalia aiemmin.

Karanteenissa vietetyn treeniviikon käytännön järjestelyissä on tarvittu perheen tukea. Esimerkiksi ruokaostokset on Simontaipaleen puolesta hoitanut hänen isänsä.

– Viikkoon ei saanut mennä mihinkään muualle kuin hallille ja koronatesteihin. Jouduttiin pitämään myös jääkiekkovarusteet erillään muista. Aika varovainen on pitänyt olla ja viettää paljon aikaa kotona.

Lukkoa edustavat hyökkääjä Mikko Petman ja puolustaja Ville Heinola ovat treenanneet kahden miehen tiiminä.

– Edes valmentajaa ei saanut olla paikalla, joten vedettiin ihan kaksin. Ei ollut maalivahtiakaan. Villen kanssa olemme tosi kilpailullisia, joten jos toinen onnistuu paremmin, niin tulee kuittailua. Kesälläkin treenattiin yhdessä ja tunnetaan toisemme sen verran hyvin, niin osaa piikittää oikeisiin paikkoihin, nauraa Petman.

Vaikka jääharjoittelu tyhjässä hallissa kahdestaan ei varmasti ole optimaalisin tapa valmistautua MM-kisoihin, Petman lähestyy tilannetta positiivisesti:

– Olemme saaneet keskittyä omaan tekemiseen ilman häiriöitä.

» Lähetä palautetta toimitukselle