Nuorten Leijonien pudotuspelipaikan torjunnoillaan varmistanut Kari Piiroinen: "Ihan sama kuka sieltä tulee, niin me pärjätään ihan ketä tahansa vastaan"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Kari Piiroinen torjui Suomelle voiton Kazakstania vastaan.
Kuva © Jari Mäki-Kuutti

Suomi lähti sunnuntai-iltapäivän alkulohkokamppailuun Kazakstania vastaan selkeänä ennakkosuosikkina ja kairasikin selkeän 7–1-voiton. Ensimmäisen kerran torjuntavastuuta kisoissa saanut Kari Piiroinen ei ollut erityisen työllistetty ottelussa, vaikka yksi maali selän taakse upposikin.

− Vähän jännitti alkuun, mikä on luonnollista. Ihan hyvin se kiekko tarttui. Vaarallisia pelaajia heillä oli. Kazakstan oli tasainen porukka, joka saattoi vetää mistä vain. Piti olla koko ajan hereillä, Piiroinen analysoi omaa tekemistään.

− Joukkueena saatiin hyvin tehokkuutta maalintekoon tänään. Tuntui, ettei saatu paljoa vetoja, mutta saatiin silti hyvin maaleja. Kiekonmenetyksiä ei tullut tänään niin paljon kuin aiemmin.

Suurinta torjuntavastuuta aiemmin turnauksessa, ja todennäköisesti jatkossakin, on nauttinut Kärppien Justus Annunen. Vakuuttavasti Slovakiaa ja Ruotsia vastaan torjunut kempeleläinen saa kehuja maalivahtikollegaltaankin.

− "Jupe" on todella hyvä jätkä, hänen kanssaan on aina kiva treenata. Ei meillä ainakaan mitään ongelmia keskenämme ole. Tosi hyvä henki on maalivahtikolmikon välillä. Kannustetaan toisiamme ja pidetään toistemme puolia. Vähän naureskellaankin välillä, Piiroinen kertoo hymyillen. 

Yhteishenki koko joukkueen kesken saa helsinkiläissyntyiseltä Piiroiselta myös kehuja. Joukkueen runko on toisilleen tuttu muun muassa U18-ikäluokan kisoista ja varmasti sitä ennenkin.

− On meidän etu, että moni pelaajista on pelannut aikaisemmin kisoja ja pelejä yhdessä, se auttaa meitä paljon.

Kolme pistettä kazakkeja vastaan tarkoitti myös sitä, että Suomi varmisti pääsynsä puolivälierävaiheeseen. Vastustaja on vielä täysin hämärän peitossa, sillä lohko B:n tilanne on äärimmäisen kiemurainen. Jokaisella joukkueella on kahden pelin jälkeen tilillään voitto ja tappio.

− En tilastollisesti ole oikein seurannut toista lohkoa, mutta katsoin illalla Venäjän ja Kanadan ottelun. Ei ole väliä, että kuka sieltä tulee vastaan. Ihan sama kuka sieltä tulee, niin me pärjätään ihan ketä tahansa vastaan, Piiroinen toteaa luottavaisena.

» Lähetä palautetta toimitukselle