Nuorten Leijonien kapteeni välierätappiosta: "Oli liian hyvä tunne päällä USA-voitosta"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Lassi Thomsonin joukkue joutui pettymään.
Kuva © Jari Mäki-Kuutti

Nuorten Leijonien puolivälierävoitosta kummunnut tunnetila ei kantanut enää Kanadaa vastaan välierässä, kun joukkue otti tililleen ruman 5−0-tappion. Kapteeni Lassi Thomsonin mukaan USA-voiton peli-ilmettä ajateltiin itsestäänselvyytenä tähänkin otteluun. 

− Ei oltu ihan valmiita siiihen Kanadan alkuun, oli ehkä vähän hyvä tunne päällä siitä USA-pelistä ja uskottiin, että pystytään pelaamaan samalla tavalla. USA:ta vastaan oli hyvä peli meiltä joukkueena. Ei sitten pystyttykään saamaan samaa draivia. Kanada tuli tosi kovaa heti alusta ja jäätiin vähän jalkoihin, Thomson pohtii.

USA-ottelu oli vahva esitys Suomelta. Joukkue puolusti vahvasti ja yhtenäisesti. Vaikka USA-peli oli fyysinen ja rumiakin taklauksia nähtiin, Thomson koki Kanadan pelaavan kovempaa kuin USA:n.

− Kanada oli paljon fyysisempi. He ajoivat paljon taklauksia, piti olla paljon valppaampi.

Kanadan salama-alku tappoi Suomen pelin tehokkaasti. Vaahteranlehtipaidat löivät neljään minuuttiin taululle kolme maalia, mikä masensi Nuoret Leijonat. Ottelun alusta oli puhuttu kopissa ennen peliä, mutta siitä tuli täysi mahalasku.

− Heti alusta piti painaa kovaa hommia, eikä antaa paikkoja niille. Kaveri pääsi kuitenkin heti iskemään, ja sitten meillä vähän lopahti. Vähän katkesi fiilis kaikilta, Thomson arvioi.

− Siinä vain yritti tsempata jätkiä, että jaksetaan uskoa. Lopputulos on iso pettymys, uskottiin tämän joukkueen mahdollisuuksiin, Thomson harmittelee.

» Lähetä palautetta toimitukselle