Nuorten Leijonien kärki on viimein kärki: "Kun peli kulkee, pelistä nauttii"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Rasmus Kupari iski turnauksen ensimmäisen maalinsa.

Rasmus Kuparin ja Aleksi Heponiemen turnaus alkoi yskähdellen. Kumpikaan ei tahtonut saada tulosta aikaiseksi, mikä lisäsi kaksikon pelaamisen tukkoisuutta entisestään.

Kärppien pelaajat aloittivat yhdessä Linus Nymanin kanssa. Kun kombo ei toiminut, rinnalle nostettiin Eeli Tolvanen. Ja kun tämäkään ei toiminut, esiin astui kapteeni. Aarne Talvitien kanssa kaksikosta on alettu saada irti sitä, mitä heiltä odotetaan.

Talvitie muistuttaa kolmikosta eniten Mika Pyörälää, joka on täydentänyt nuorukaisten kolmikon Kärpissä. Liigassa kaksikon tulos on ollut vakuuttavaa, ja hiljalleen se alkaa siirtyä myös Nuorin Leijoniin.

Kupari tuulettikin villisti tekemäänsä maalia, joka oli turnauksen ensimmäinen.

− Meidän ketjun palaset ovat loksahtaneet kohdalleen. Kun peli kulkee, siitä myös nauttii, Kupari kertaa.

Sveitsiä vastaan kaikki ketjun kolme pelaajaa pääsivät maalintekijätilastoon. Lopulta ottelusta irtosi vakuuttava 6−1-voitto.

− Kyllä se tekee hyvää saada paljon maaleja aikaiseksi, mutta myös ehjä 60-minuuttinen hyvällä puolustuspelaamisella miellyttää, Heponiemi kertaa välierää.

Finaalissa vastaan asettuu Yhdysvallat, joka voitti Suomen alkulohkossa lukemin 4−1. Tuossa ottelussa korostui erityisesti joukkueiden ero maalinteon tehokkuudessa.

Kaksikon puheissa korostuukin finaalin tärkeys ja merkitys. Voittoa lähdetään hakemaan tutuilla aseilla.

− Työnteon pitää olla kohdallaan ja sitä kautta tulee kaikki muu. Finaaliin pitää saada turnauksen paras peli, Kupari analysoi.

− Jos kaikki heittää kaiken likoon, nostelemme kannua.

Myös Heponiemi lähtee finaaliin luottavaisena luvaten Nuorten Leijonien pelivalmiuden.

− Pitää olla valmis heidän taitaviin pelaajiin ja nopeaan pelinkääntämiseen, Heponiemi muistuttaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle