Nuorten Leijonien NCAA-vahvistuksella Sampo Rannalla on kova luotto tämän vuoden joukkueeseen − "Meillä ei ole mitään muuta tavoitetta kuin MM-kullan puolustaminen"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Sampo Ranta hakee ratkaisuroolia Nuorissa Leijonissa.
Vuosi sitten Nuorten Leijonien MM-leiriltä viimeisten joukossa pudonnut NCAA-hyökkääjä Sampo Ranta jahtaa tämän vuoden paikkaa hyvällä itseluottamuksella. Hän näkee joukkueen menestysmahdollisuudet erittäin hyvinä tänäkin vuonna.

Nuorten Leijonien ensimmäinen MM-leiriryhmä nimettiin loppuviikosta, ja ryhmä koostui suurilta osin kotimaassa pelaavista kiekkoilijoista. Yksi vieraammista kasvoista oli Yhdysvalloissa yliopistoliiga NCAA:ta Minnesotan paidassa pelaava hyökkääjä Sampo Ranta. TPS:n junioreista maailmalle lähtenyt Ranta varattiin vuoden 2018 NHL-varaustilaisuudessa Colorado Avalancheen kolmannella kierroksella. Hän pelaa toista vuottaan Minnesotan yliopistossa ja neljättä kauttaan Pohjois-Amerikassa.

− Olen tykännyt olla siellä, Pohjois-Amerikan kiekko on sopinut minulle tosi hyvin, siellä pystyn tuomaan esille omia vahvuuksiani. Tiukkoja pelejä on joka ilta. Se on hyvä, koska niitä pelatessa kehittyy. Siellä mennään edestakaisin eikä paljoa odotella. Tiivistä ja tiukkaa peliä, ei tule paljon maaleja, Ranta kuvailee peliä yliopistoliigassa. 

Maajoukkueleiritys alkoi lauantaina Vierumäellä, josta joukkue jatkaa Tšekkiin ensi viikolla. Ranta on innoissaan tulevasta rupeamasta muun joukkueen tavoin.

− Tottakai hienot kisat tulossa ja henkilökohtaisesti viimeinen junnumaajoukkuetapahtuma kyseessä. Innolla odotan ja odotukset on korkealla, Ranta kertoo.

− Tosi hyvältä vaikuttaa porukka. Tuttuja kavereita kaikki, kun on pienenä pelattu vastakkain ja maajoukkueessa yhdessä. Innolla odotan, että päästään pelaamaan. Meiltä löytyy kaikkea: taitoa, kovuutta ja vauhtia. Luotan meidän ryhmään ihan täysillä.

Toissa kaudella U18-kultajoukkueeseenkin kuulunut Ranta on ollut nuorisomaajoukkueiden vakiokasvoja. Vuosi sitten kohtasi kuitenkin pettymys.

− Viime vuonna olin viimeinen, joka tippui kisaryhmästä pois. Se jäi kaivelemaan ja antoi ekstramotivaatiota viime kesään. Sen myötä on ollut hyvä kausi ja nyt on odotukset kovalla. Toivottavasti pystyn auttamaan joukkuetta niin paljon kuin kykenen.

Leiriryhmässä riittää syvyyttä jokaisella pelipaikalla ja muutama pelaaja tulee putoamaan pois lopullisesta kisajoukkueesta. Isokokoinen laitahyökkääjä Ranta luottaa omiin vahvuuksiinsa näyttöjä annettaessa.

− Olen hyvä luistelemaan, jalat liikkuu varmasti, vaikka onkin iso äijä. Olen jenkeissä pelannut neljä vuotta, niin varmaan suoraviivaisuutta tuon ja ratkaisukykyä. Maalintekijäksi ja hyökkääväksi pelaajaksi itseni lasken. Toivottavasti pystyn voittamaan pelejä ja olla tärkeä joukkueelle.

− Kova kilpailu käydään paikoista, jokaisen pitää antaa parastaan ja valmennus tekee lopulta päätökset. Paljon on hyviä pelaajia. Näin sen kuuluukin olla, että saa jokaisesta yksilöstä kaiken irti kun tietää, että on kilpailua ja pitää ansaita paikkansa.

Suomi lähtee tapaninpäivänä Tšekin Ostravassa ja Třinecissä alkaviin MM-kisoihin puolustamaan maailmanmestaruuttaan. Ranta lataa kovia tavoitteita sekä itselleen että joukkueelle.

− Henkilökohtaisesti odotan itseltäni paljon näistä kisoista. Uskon, että pystyn ratkaisemaan pelejä ja auttamaan joukkuetta.

− Joukkueena meillä ei ole mitään muuta tavoitetta kuin MM-kullan puolustaminen. Voittoa sieltä lähdetään hakemaan. Kaikkemme annetaan että voitto saataisiin. Mestaruutta sieltä aina ollaan hakemassa

» Lähetä palautetta toimitukselle