Nuori huippulahjakkuus Eva Lamberg janoaa vastuuta − "Minulta odotetaan kiekollista rohkeutta"

MAAJOUKKUE, Naisten Liiga / Haastattelu
Lamberg ottaa ensiaskeliaan Tyttöleijonissa.
Kuva © Jari Mäki-Kuutti
Kiekollisesti lahjakas 15-vuotias Lamberg on läpimurron kynnyksellä. Vastuu Tyttöleijonissa ja tuore liigasopimus HPK:n kanssa antavat nuorelle hyökkääjälle ponnahduslaudan kehityksen tielle.

Tyttöleijonat leireili huhtikuun lopulla Kuortaneella ja pelasi kolme harjoitusottelua Tšekkiä vastaan. Torstaina matseista ensimmäisessä Suomi taipui maalein 0−2. Joukkueen 15-vuotias tulevaisuuden lupaus Eva Lamberg sai kamppailussa erikoistilannevastuuta ja väläytteli osaamistaan etenkin hyökkäysalueella.

− Matsi oli ihan hyvä ja peli oli aika passiivista. Kiekolla olisi saanut pysyä paremmin ja pelaamiseen olisi pitänyt saada huolellisuutta.

Lamberg pystyi omien sanojensa mukaan hyödyntämään parhaita pelillisiä ominaisuuksiaan torstain ottelussa.

− Koen, että vahvuuksiani ovat maalinteko ja kiekossa pysyminen. Luen myös fyysisen pelaamisen vahvuudekseni. Sain tässä pelissä pysyttyä muutaman kerran hyvin kiinni kiekossa ja annoin pari hyvää syöttöäkin. Oli tarpeeksi kovatasoinen matsi, jotta pystyin pelaamaan omaa peliäni.

Lamberg pyrki hanakasti ratkaisuihin.
Kuva © Jari Mäki-Kuutti

Nuorella pelaajalla on tietysti paljon opittavaa ja matka huippupelaajaksi on vasta alussa.

− Puolustuspäässä sekä hyökkäyspäässä puolustaminen, Lamberg täräyttää suoraselkäisesti omiksi kehityskohteikseen.

− Olen aika hyökkäyspainotteinen pelaaja, joten puolustaminen tasapainottaisi peliä ja kehittäisi minua vielä pidemmälle.

Lamberg on edustuskelpoinen vielä kaksissa seuraavissa tyttöjen MM-kisoissa, joten aikaa kehittyä taitavalla hyökkääjällä on.

− Haluan olla pelaaja, joka on tasapainoisesti hyvä jokaisella osa-alueella, mutta jolle hyökkäyspelaaminen on vahvuus. Pyrin siihen, että osaan myös puolustaa joka puolella kenttää.

"Haluan olla pelaaja, joka on tasapainoisesti hyvä jokaisella osa-alueella, mutta jolle hyökkäyspelaaminen on vahvuus"

Lamberg osallistui tällä kaudella Suomen joukkueessa U16 olympiafestivaaleille ja takoi neljässä ottelussa tehot 2+4=6. Edellytyksiä kehitykseen on siis olemassa.

Haussa pelipaikka liigajäiltä

Lamberg solmi tulevaksi kaudeksi sopimuksen HPK:n Naisten Liiga -joukkueen kanssa. Viime kausi meni hämeenlinnalaisten akatemiaryhmässä.

− Vähän yllättäväähän se näin nuorelle pelaajalle oli, mutta hyvä fiilis siitä, että pääsee pelaamaan kovatasoisia pelejä ja treenaamaan kovatasoisten pelaajien kanssa.

15-vuotias taitoniekka teki viime kaudella naisten Mestiksessä 25 ottelussa 34 pistettä. HPK:n liigavalmennus haluaa Lambergin olevan oma itsensä jäällä. Aika ajoin malttikin saattaa olla tarpeen.

− Minulta odotetaan kiekollista rohkeutta ja että vaikka joutuisi puremaan tuppia, etten jättäisi sitä siihen. Tavoitteena on kehittyä enemmän ja päästä sitä kautta kokoonpanoon mukaan. Joskus liiasta innosta voi olla haittaakin, pohti Lamberg tulevaa kautta.

Eva Lamberg edusti viime kaudella HPK:n akatemiaa ja tekee niin tarvittaessa jatkossakin.
Kuva © Julia Suuriniemi

HPK:n ensi kauden liigapoppoo on varsin vahva, joten Lambergilla saattaa olla luvassa taistelua pelipaikasta.

− Jos en ihan vielä pääse Liigassa pelaamaan niin toivon, että minulle tarjotaan jostain, vaikkapa Mestiksestä, pelipaikkaa. Toivon, että homma ei menisi siihen, että vain treenaan enkä pelaa ollenkaan. 

» Lähetä palautetta toimitukselle