Nuori HIFK-tähti Sanni Vanhanen on aloittanut kauden ryminällä − "Täytyy tehdä paljon sellaistakin työtä, joka ei näy tulostaululla"

Naisten Liiga / Haastattelu
Sanni Vanhanen on aloittanut HIFK:ssa tehokkaasti.
HIFK kellisti kotihallissaan HPK:n, kun se nousi kolmannessa erässä voittoon. 17-vuotias tähtipelaaja Sanni Vanhanen saalisti kolme tehopistettä ja hääri monessa mukana.

Lauantaina pelataan Naisten Liigan runkosarjan kolmas ottelukierros. Päivän ensimmäisessä kamppailussa HIFK nousi 3−1-voittoon HPK:sta kotijäällään. Hämeenlinnalaiset johtivat pitkään Oona Koukkulan maalilla.

Päätöserässä HIFK:n 17-vuotias huippuhyökkääjä Sanni Vanhanen syötti kaksi Michaela Pejzlován osumaa ja viimeisteli itse helsinkiläisten toisen maalin. Kaikki HIFK:n maalit syntyivät varsinaisen peliajan kolmen viimeisen minuutin aikana. Näin HPK joutui taipumaan maalivahti Salla Sivulan hyvistä otteista huolimatta.

− Tämä oli näistä kolmesta ensimmäisestä pelistä ehjin. Emme olleet paljon omissa, mutta hyökkäyspeliä pitää saada vielä tehokkaammaksi heti alusta, Vanhanen ruoti ottelun jälkeen.

Vanhanen oli tuloksellisesti kentän parhaimmistoa tehoilla 1+2=3, mutta hyökkääjä muistutti myös pelin kokonaisvaltaisuudesta. Vanhanen kunnostautuikin niin erikoistilanteissa, aktiivisena karvaajana kuin kiekonriistäjänäkin.

− Oma peli meni hyvin. Siihen kuuluu tietysti muutkin kuin maalit. Täytyy tehdä paljon sellaistakin työtä, joka ei näy tulostaululla. Se auttaa joukkuetta paljon.

Vanhanen aloitti tällä kaudella ensimmäisen täyden Naisten Liigan kautensa. Nuori pelaaja on osoittanut, etteivät kokeneemmat kilpasiskot hypi hänen silmilleen kaukalossa. Kamppailupelaaminen ja tilanteiden voittaminen ovat sujuneet hyvin.

− On se ehkä vähän yllättänyt, mutta Ilveksessäkin pärjäsin jo fyysisesti. Pojista tullessa kovempaan tasoon on tottunut ja on valmis tänne.

Vanhanen pelasi aiemmin Tampereella Tapparan U16-poikajoukkueessa ja teki lyhyitä piipahduksia tupsukorviin. Täksi kaudeksi osoite löytyi viime kauden Naisten Liigan hopeamitalijoukkueesta. Kolme ensimmäistä ottelua ovat tuoneet tehot 2+3=5.

− HIFK:hon tulin siksi, että saan harjoitella poikien kanssa viikolla ja arki on muutenkin tasokasta. Täällä on osaava valmennus, fysiikkavalmentajat sun muut kunnossa. Itse ei tarvitse keskittyä muuhun kuin treenaamiseen ja pelaamiseen, Vanhanen kiteytti.

 Helsinkiläisten kausi jatkuu heti sunnuntaina, kun se matkustaa sarjanousija Lukon vieraaksi.

− Jatketaan siitä, mihin tänään lopetimme. Alamme tehdä tulosta alusta lähtien. Nautimme pelistä ja pidämme hauskaa, Vanhanen päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle