Nuori Emilia Piekkari pysäytti napapiirin puhurin pohjoisten voimien mittelössä − "Jäi parannettavaa, mutta loppu oli hyvä"

Naisten Liiga / Haastattelu
Emilia Piekkari ottaa ensiaskeliaan Naisten Liigassa. Kuva Kärppien kotiavauksesta tältä kaudelta.
Kuva © Sirpa Pöyhönen - sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
16-vuotias kärppäveskari pysäytti 34 kiekkoa, kun oululaiset nappasivat pisteet RoKin nenän edestä. Palloilun monilahjakkuus odottaa kauden mittaan torjuntavastuuta kokeneen ykköstorjujan rinnalla.

Kärpät voitti RoKin Naisten Liigan lauantaikierroksen ottelussa Rovaniemellä pelatussa kamppailussa 3−2. Oululaisten tolppien välissä torjui vasta 16-vuotias Emilia Piekkari uransa toisessa Suomen naisten pääsarjaottelussa. Voitto oli hänelle pääsarjauran ensimmäinen.

− Hyvältä tuntuu! Alku oli vähän vaikea, mutta loppua kohti paransimme tosi paljon. Itselle jäi parannettavaa, mutta loppu oli hyvä, Piekkari tuumi ottelun jälkeen. 

Piekkari pysäytti hurjan määrän kiekkoja, sillä hänelle kertyi 60 minuutin aikana 34 torjuntaa. RoKi painoi kohti vieraiden maalia aivan loppusummerin soittoon asti.

Nuori torjuja ei ole asettanut tälle kaudelle muita henkilökohtaisia tavoitteita kuin sen, että pelejä kertyisi mahdollisimman paljon ja sen myötä torjuntojakin tulisi. Piekkarin tavoitteet ovat myös oman ikäluokkansa maajoukkuepeleissä.

Kärppien maalivahtikaksikossa pelaa tällä kaudella Piekkarin lisäksi kokenut Kati Asikainen, joten oululaisten veräjänvartijaosasto on kiinnostavassa tilanteessa.

Piekkari tuumi, että on hyvä, kun joukkueen maalivahdeilla on kilpailua pelipaikasta. Torjuntatehtävissä on tärkeää pyrkiä tasaisuuteen riippumatta siitä, kuka tolppien välissä on.

Piekkari on jääkiekon lisäksi äärimmäisen lahjakas jääpallossa − niin ikään maalivahtina. Hän on voittanut urallaan mitaleita niin naisissa kuin nuorissakin. Piekkari on myös valittu usein pelipaikkansa parhaaksi jääpallossa.

− Jääpallosta pystyn ottamaan jääkiekkoon liikkumisen. Niissä on paljon samaa molemmissa lajeissa, nuori torjuja sanaili.

Kärppien naisten liigakausi jatkuu ensi lauantaina kotiottelulla TPS:ää vastaan.

− Hyvillä fiiliksillä lähdemme latautumaan ensi viikonlopun peleihin, Piekkari päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle