Nuoret kissapedot luistelivat JYPin seniorit kumoon − Laaksonen: "Tiesimme, että jossain vaiheessa ne piiputtaa"

LIIGA / Haastattelu
19-vuotias Laaksonen on Ilveksen peliaikakuningas
Kuva © Saana Hakala
JYP oli vastaantulija, kun nuoruuden intoa puhkuva Ilves kaatoi keskisuomalaiset lukemin 3−1. JYPiä vastaan kotihallissaan pisteet 0+2 tehtaillut Oskari Laaksonen on kertaheitolla pelannut itsensä Liigan-puolustajien eliittiin. Pelirohkean pakin päätä ei huimaa nimekkäiden vastustajien edessä.

Perjantaina Jyväskylässä JYP oli parempi samoin lukemin 3−1. Silloin Oskari Laaksonen oli pelin antisankari, sillä hänen kiekonmenetyksensä jälkeen JYP iski voittomaalin. Lauantai-iltana Hakametsässä oli toinen ääni kellossa, kun Ilveksen nuori ykköspakki johti tupsukorvien alakertaa rautaisella esimerkillä ja kuittasi pari syöttöpinnaa kaupan päälle. 

− Pelasimme kaksi erää hyvin eilenkin, mutta omaan virheeseen ratkesi silloin. Turha sitä on jossitella, sillä meilläkin oli paikkoja tarvittavat maalit tehdä, Laaksonen totesi.

Koko kauden vauhtilätkää pelannut Ilves jatkoi samalla linjalla luistellen jyväskyläläiset kumoon. Valmentajavaihdoksen jälkeen tappio oli JYPille ensimmäinen.Laaksonen kiitteli joukkueensa asennetta.

− Tulimme hyvällä energialla ottelun alkuun ja laitoimme vastustajan puolustajat liikkeelle. Se oli hyvä resepti tänään.

"Se oli hyvä resepti tänään"

Eilisiltainen peli painoi selvästi vierasjoukkueen jaloissa isäntiä enemmän. JYPillä oli kokoonpanossa 107 vuotta enemmän elämänkokemusta kuin Ilveksellä, mikä saattoi olla yksi syy väsymykseen. 

− Varmasti se vaikuttaa, että ovat hieman vanhempia jätkiä. Me palauttelimme eilen hyvin ja tiesimme, että jos pelaamme tutulla energialla, niin kyllä ne jossain vaiheessa alkaa piiputtaa, Laaksonen mietti viitaten joukkueiden ikäeroon.

Ilveksellä on liikkeellä erittäin nuori joukkue. Lauantain pelissä pelaajien keski-ikä oli noin 24 vuotta. Laaksonen näkee nuoruuden kaiken kaikkiaan positiivisena asiana ja kertoo sen näkyvän ainakin huono läppänä joukkueen sisällä.

− Tottakai se näkyy, että kokemusta ei ole vielä kovin paljoa. Olemme kuitenkin pelanneet hyvin tällä joukkueella, Laaksonen lisäsi.

Vahva nousu Liigan kärkikaartiin

19-vuotias puolustaja on murtautunut toisella liigakaudellaan suoraan eliittiin. Ilvekseessä eniten peliaikaa nauttiva pakki on samalla joukkueensa tehokkain puolustaja ja koko Liigassakin 20 parhaan pakin joukossa.

Laaksosen kauteen on mahtunut kaikenlaista aivotärähdyksestä luistimen viiltoon ranteessa, unohtamatta nuorten maailmanmestaruutta. Erittäin rohkeaa kiekollista peliä MM-kisoissa esittänyt pakki on pelannut samoilla otteilla LIigassa.

"Välillä on lupa tehdä virheitä"

− Rohkea pelitapa on aina ollut minun juttuni. Kun löydän hyvän sävelen, niin homma toimii. Ei siihen ihmelääkkeitä ole, Laaksonen tuumaili.

Nuoren miehen pää on kestänyt vastuuta ja menestystä varsin hyvin. Vaikka virheitä tulee, eivät ne Laaksosen mukaan ole horjuttanut itseluottamusta.

− Meillä on hyvät valmentajat, jotka ovat auttaneet paljon. MInut on otettu hyvin joukkueessa vastaan. Olen saanut pelata omilla vahvuuksillani, ja välillä on lupa tehdä virheitä. Koitan jatkaa samalla tavalla tästä eteenpäin, Laaksonen summasi.

» Lähetä palautetta toimitukselle