Nuoret Leijonat unohti hetkeksi aktiivisuuden − Pennanen: "Odotimme jotain sellaista, mikä herättäisi meidät"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Antti Pennanen kävi läpi Suomen puolivälierää.
Kuva © Tiia Honkamaa tiia.honkamaa@jatkoaika.com
Päävalmentaja Antti Pennanen kiitteli joukkojensa paineensietokykyä ja suoritusta erikoiseen aikaan pelatussa puolivälierässä Saksaa vastaan.

− Ylivoima oli hyvää ja tiesimme, että vastaan tulee joukkue, joka puolustaa hyvin, eikä ota riskejä hyökkäämisessä. Silloin on vaikea luoda paikkoja. Lähtö peliin oli myös erinomainen ja valmistautuminen oli hyvä.

Nuoret Leijonat selvitti Saksan tieltään MM-puolivälierässä 5−2-voitolla. Päävalmentaja Antti Pennanen kertasi ottelun kulkua ja suomalaisten otteita.

− Kolmannessa erässä pelasimme taas hyvin, kun toisessa erässä vähän katselimme. HIenosti pojat käsittelivät odotukset ja paineet. Toisen erän alun pelasimme ihan ok, mutta jokin siitä puuttui. Odotimme jotain sellaista, mikä herättäisi meidät. Ehkä sitä meidän neljättä maalia. Pelistämme jäi aktiivisuus pois.

Toisessa erässä Suomi ei saanut noin kymmeneen minuuttiin laukaustakaan kohti Saksan maalia.

− Huippu- ja kilpaurheilun paine kääntyi vastaan. Nehän kuuluvat tähän ja niiden kanssa on hyvä oppia olemaan.

Saksa kuritti Nuoria Leijonia ylivoiman turvin. Suomen alivoima on ollut tähän mennessä turnauksen huonointa. Viiden pelatun ottelun jälkeen joukkueen alivoimaprosentti on 45,45. Kiekko on löytynyt omasta maalista kuudesti vastustajan päästyä yrittämään ylivoimalla 11 kertaa.

− Alivoima on ollut tämän joukkueen vahvuus, mutta nyt näyttäisi siltä, että etenkin hyökkääjien pelaamisessa on asioita korjattavana. Ei se mitään isoa ole, mutta (vastustaja) pääsee pikkuisen liian helposti alueelle ja pikkuisen menevät kiekot viivasta läpi. Tulee kuntoon kyllä, pääluotsi vakuutti.

Suomen ja Saksan ottelu käynnistyi Edmontonissa paikallista aikaa kello 10 aamulla. Aikataulu aiheutti joukkueille hieman eriskummallisia kuvioita.

− Viideltä heräsimme. En tiedä, milloin olisin syönyt puoli kahdeksan aikaan pastaa. Sekin tuli nyt koettua, mutta hienosti oli joukkue valmis. Ehkä se oli meidän etu, ettei ollut hirveästi aikaa miettiä, miten peli menee, Pennanen virkkoi.

Nuorten Leijonien välierävastustaja selviää vasta, kun muut puolivälieräparit ovat saaneet mittelönsä käytyä. Suomalaisvalmentaja on jo hieman antanut ajatusta turnauksen jatkolle.

− On se vähän käynyt mielessä, kun pitää aikatauluja miettiä. Joukkueella on sellainen olo, että olimme jäljillä ja meillä oli omat paikkamme. He nyt sattuivat olemaan vain pirun tehokkaita. Maalinedustoillahan me sen hävisimme ja tilttasimme niihin nopeisiin maaleihin. Makeaa olisi päästä haastamaan uudestaan, Pennanen pohti.

» Lähetä palautetta toimitukselle