Noora Mylläri jätti synnyinkaupunkinsa kehittyäkseen pelaajana ja ihmisenä: "Piti asennoitua siihen, ettei välttämättä heti saa samanlaista roolia"

Naisten Liiga / Haastattelu
Noora Mylläri jätti Vaasan taakseen ja tuli Tampereelle Ilvekseen.
Noora Mylläri halusi Ilvekseen kehittyäkseen kokonaisvaltaisesti. Nöyrä, mutta pisteitä himoitseva vaasalainen on saanut pelinsä rullaamaan Tampereella samassa tahdissa joukkueen kehityksen kanssa.

Ilves voitti TPS:n Naisten Liigassa keskiviikkona maalein 4−1. Noora Mylläri avasi tamperelaisten maalihanat eikä vierailija päässyt sen jälkeen enää rinnalle.

− Oli meiltä ihan hyvä peli. Olemme saaneet parannettua puolustuspelaamistamme, joten meidän ei tarvitse olla tuli persuksen alla ihan koko aikaa. Tasapainoinen peli, vaikka toisessa erässä meinasimme antaa kaverille saumaa. Hyvin keräsimme rivimme kolmanteen erään. Tulos on hyvä, Mylläri virkkoi.

22-vuotias hyökkääjä oli ennen tätä kautta pelannut koko uransa synnyinkaupungissaan Vaasassa. Alkukankeuden jälkeen Mylläri on pannut tuulemaan. 17 ottelua ovat tuoneet tehopisteet 7+5=12.

− Hyvin on lähtenyt käyntiin. Tulin vähän pienemmästä seurasta ja ehkä heikompitasoisesta joukkueesta, niin piti asennoitua siihen, ettei välttämättä heti saa samanlaista roolia. On kuitenkin sujunut hyvin ja olen tykännyt pelata. Kiva, että se näkyy pisteiden valossakin.

Monet naiskiekkoilijat vaihtavat seuraa lätkän lisäksi joko työn tai opiskelun merkeissä. Myllärillä halu muutokseen syntyi puhtaasti pelistä itsestään.

− Ei ollut jääkiekon lisäksi muita syitä tulla tänne. Ensimmäistä kertaa tuli uralla sellainen tunne, että haluaa vaihtaa maisemaa ja hakea uusia tuulia. Ehkä siinä sitten kehittyä pelaajana ja myös ihmisienä. Tampere oli hyvä paikka tälle ja olen kyllä tykännyt olla täällä.

Ilves on parantanut peliään kuin se kuuluisa sika juoksuaan. Täksi kaudeksi joukkueeseen tullut päävalmentaja Marjo Voutilainen on saanut ryhmän pelaamaan alkuvaikeuksien jälkeen tasapainoista jääkiekkoa.

− Kyllähän tämä kantaa pitkälle. Meillä on vielä paljon pelejä jäljellä ja aikaa parantaa. Nyt näyttää hyvältä, vaikka alku olikin vaikea. Olemme nousseet sieltä hyvin ja meillä on potentiaalia mennä vaikka päätyyn asti, Mylläri täräyttää.

Ilveksen kausi jatkuu laauntaina kotihallissa, kun vastaan asettuu Kärpät. Kaksikko kohtasi aiemmin kaudella Oulussa, jolloin tupsukorvat vetivät pidemmän korren.

− Varmasti tulee luisteleva ja kova joukkue, joka haluaa ottaa revanssin meistä. Emmeköhän vastaa samalla mitalla ja otamme voiton kotiin.

» Lähetä palautetta toimitukselle