Nolosta tappiosta sisuuntunut Kiekko-Espoo iski takaisin – "Pelit voivat päättyä monella eri tavalla"

MESTIS / Haastattelu
Kiekko-Espoo tasoitti finaalisarjan Imatralla.
Kuva © Topi Lainio
Kiekko-Espoo kuittasi edellisen ottelun tappionsa ottamalla 4−1-voiton Imatralla pelatusta neljännestä ottelusta. Voittomaalin syöttänyt Joona Tamminen oli tyytyväinen erityisesti toisen ja kolmannen erän pelaamiseen.

Kiekko-Espoo hävisi edellisen ottelun jatkoerässä omaan maaliin. Puolustaja Joona Tamminen näki kuitenkin, että tappio käsiteltiin samalla tavalla kuin toisessakin pelissä nähty tappio.

− Ei minun mielestäni tappion käsittelyssä ollut mitään eroa siihen, mitä toisen pelin jälkeen tehtiin. Pelit voivat päättyä monella eri tavalla, Tamminen luonnehti.

Karvas loppu edellisessä ottelussa kasvatti Tammisen mukaan joukkueen taistelutahtoa, ja se näkyi neljännessä pelissä Imatralla.

− Tulimme tähän peliin sillä asenteella, että olemme parempi joukkue. Ajatuksena oli, että jos pelaamme niin hyvin kuin osaamme, tämä peli hoidetaan.

Kiekko-Espoo otti ratkaisevan edun ottelun toisessa erässä, jossa vierailija teki kolme maalia. Samalla tappioasema kääntyi johdoksi, josta espoolaisjoukkue ei enää luopunut.

− Toiset erät ovat olleet meille hieman vaikeita tässä ottelusarjassa. Tällä kertaa saimme kiekkoa vastustajan päätyyn, ja hyökkääjät kaivoivat irtokiekkoja meille. Pelin virtaus oli meille oikeastaan toisesta erästä asti.

Tamminen sai syöttöpisteen Kiekko-Espoon voittomaaliksi jääneeseen toiseen maaliin. Maalintekijä oli Julius Rantaeskola, joka ohjasi Tammisen laukauksen maaliin.

Hyökkääjän tuuletuksesta näki heti, että hän oli maalintekijä, ja Tamminenkin myönsi, että hän haki nimenomaan ohjattavaa vetoa.

− Kuumalle kaverille kun antaa ruokaa maalin eteen, niin kyllä hän pistää sisään.

Kolmannessa erässä Kiekko-Espoo pelasi vahvaa peliä johtoasemassa ensimmäisen ottelun tapaan. Ketterä sai kunnon paineen vasta sen pelatessa ilman maalivahtia, ja se päättyi pelin viime sekunneilla Joni Piipposen tyhjiin tekemään osumaan.

− Meillä on sitkeä joukkue, ja jokainen haluaa uhrautua toisen eteen, ottaa blokkeja ja menemään taklausten alle. Silloin on mahtavaa pelata, eikä kukaan halua antaa vastustajalle maalia.

Tamminen kuuluu niihin espoolaispelaajiin, jotka ovat nousseet pudotuspeleissä suurempaan rooliin. Runkosarjassa kerran maalinteossa onnistuneelle puolustajalle on kirjattu pudotuspeleissä kaksi osumaa, joista ensimmäinen oli voittomaali kolmannen puolivälierän jatkoerässä.

− Runkosarjan aikana oli itsellä ehkä loukkaantumisia, enkä päässyt ihan parhaalle tasolleni. Nyt olen saanut olla terveenä, ja kun on niin paljon hyviä kundeja ympärillä, voi antaa mennä.

Kiekko-Espoon puolustuksesta Eetu Pylkkänen on pudonnut riveistä runkosarjan lopulla, Atro Leppänen välierissä ja Miro Keskitalo kesken finaalisarjan. Tammista se ei huoleta, sillä hän luottaa tuuraavaan osastoon.

− Meillä on leveä kokoonpano. Totta kai harmittaa kavereiden puolesta loukkaantumiset, mutta uudet jätkät pystyvät paikkamaan. Ei meidän junamme siihen pysähdy.

» Lähetä palautetta toimitukselle