Nollapelin pelannut Waltteri Ignatjew ei hämmentynyt ilmaveiviyrityksestä: "Olisi tullut kuittailua"

MESTIS / Haastattelu
Waltteri Ignatjew aloitti Mestis-finaalit nollapelillä.
Kuva © Aleksi Koskinen
Mestiksen ensimmäinen finaali päättyi kotijoukkue Kiekko-Espoon voittoon Imatran Ketterästä maalein 2−0. Suurimmiksi hahmoiksi nousivat ottelun molemmat maalit tehnyt Aleksi Matinmikko sekä nollapelin pelannut maalivahti Waltteri Ignatjew.

Ottelussa nähtiin ensimmäisestä erästä alkaen, että Mestiksen kaksi parasta joukkuetta oli vastakkain. Sen myönsi myös toisen peräkkäisen nollapelin pelannut Waltteri Ignatjew, jolle kirjattiin ottelussa 19 torjuntaa.

− Totta kai kauden parhainta lätkää tämä on molemmilta joukkueilta, ja katsojille nämä ovat hienoa katseltavaa, Kiekko-Espoon maalivahti Ignatjew arvioi.

Ottelua oli seuraamassa 3644 katsojaa, mikä on Kiekko-Espoon kauden ja samalla Mestis-historian paras yleisömäärä. Tunnelma olikin sen myötä kohdallaan.

− Hienoa nähdä, että espoolaiset ovat päässeet paikalle. Toivottavasti tulevat jatkossakin katsomoon.

Espoolaisten molemmat maalit ottelussa teki Aleksi Matinmikko. Toisessa erässä puolustaja osui ylivoimalla Janne Hämäläisen tarjoamasta vastakiekosta, ja kuusi sekuntia ennen loppua Matinmikko viimeisteli kaarikiekon tyhjään Ketterä-maaliin.

− Tiukka peli ylipäätään, hyvin taisteltiin, Ignatjew kehui joukkueensa peliä.

Erityistä kehua Ignatjew antoi kolmannen erän pelaamisesta, joka oli Kiekko-Espoolta kliinisen tehokas. Ketterä ei päässyt laukomaan kertaakaan b-pisteitä lähempää.

− Varsinkin kolmannessa erässä pidettiin peli simppelinä, eikä päästetty Ketterää pahemmille paikoille. Ne olivat vain yksittäiset tilanteet, mitä he saivat siinä aikaiseksi. Kun tuolla tavalla jatketaan, niin hyvää tulee.

Ignatjew joutui kovimmille toisessa erässä. Merkittävin maalintekoyritys nähtiin Hannes Häkkilältä, joka yritti ohittaa maalivahdin ilmaveivillä.

− Viime kauden joukkuekaveri yritti siinä, mutta hyvä ettei onnistunut, olisi tullut kuittailua siitä, Ignatjew päätti.

Finaalisarja jatkuu torstaina Imatralla.

» Lähetä palautetta toimitukselle