Nimi mieleen: Lucas Raymond on Ruotsin tuleva supertähti

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Lucas Raymondista povataan aivan kärkivarausta kesän 2020 NHL:n varaustilaisuuteen.
Kuva © Saimi Airaksinen
Vuoden alaikäisenä Ruotsin alle 18-vuotiaiden maajoukkueen ykkösketjussa hyökkäävä Lucas Raymond on yksi 2002-ikäluokan kuumimpia nimiä koko maailmassa.

Yksi poikien MM-turnauksen seuratuimmista pelaajista on ollut isäntämaa Ruotsin 17-vuotias superlupaus Lucas Raymond. Vuonna 2002 syntynyt laitahyökkääjä on yksi kesän 2020 varaustilaisuuden kuumimpia nimiä.

Puolivälierässä Tšekkiä vastaan ykkösketjun oikeassa laidassa hyökännyt Raymond saalisti yhden syöttöpisteen, kun hän alusti Ruotsin avausmaalin ensimmäisessä erässä.

Pelaaminen pudotuspeliottelussa kotiyleisön edessä oli nuorelle hyökkääjälle hieno kokemus.

- Se oli todella hienoa. Olin vähän hermostunut ennen ottelua, koska tiesin että olemme parempi joukkue, mutta tämä oli isojen panosten peli kotijäällä. Peli olikin tiukka, mutta saimme käännettyä sen voitoksi, Raymond pohtii Ruotsin 4-2-voittoon päättyneen ottelun jälkeen.

Seuraavaksi edessä ovat mitalipelit, joissa Örnsköldsvikin Fjällräven Centerin toistaiseksi hieman vajaaksi jääneet katsomot täyttyvät todennäköisesti entisestään.

Ruotsin välierävastustaja on Latviaa vastaan tiukan puolivälieräottelun pelannut Kanada. Vaahteranlehtipaidoilta puuttuu toistakymmentä aivan kärkipään lupausta ikäluokasta, mutta kanadamaiseen tyyliin heillä on joka tapauksessa vahva joukkue.

- Siitä tulee varmasti tiukka peli. Kanadalaisten kanssa joutuu aina luistelemaan paljon, ja fyysistä kamppailuakin on paljon. Heitä vastaan on kuitenkin aina hauskaa pelata. En epäile lainkaan etteikö siitä tulisi todella hieno ottelu, Raymond miettii.

Koko uransa Frölundan organisaatiossa pelannut Raymond on saavuttanut menestystä läpi kauden. Matkaan tarttuivat tänä vuonna niin Champions Hockey Leaguen voitto, Ruotsin alle 18-vuotiaiden mestaruus, Ivan Hlinkan muistoturnauksen hopeamitali kuin alle 17-vuotiaiden epävirallisen MM-turnauksen pronssikin. Aikuisten sarjoja lukuunottamatta nuori hyökkääjä on myös ollut tehokas kaikilla pelaamillaan tasoilla.

- Tämä on ollut hieno kausi. Olen saanut pelata paljon ja pysynyt terveenä, ja tuloksetkin ovat olleet hyviä, Raymond hymyilee.

- Päätavoitteeni tälle kaudelle oli pelata SHL:ssä, ja saavutinkin sen. Maalin tekeminen siellä ei ollut sinänsä tavoite, mutta saavutin yhden unelmani myös sen myötä.

Tuleva kausi on erittäin tärkeä Raymondin uran kannalta, sillä edessä on draftivuosi. Päättäväinen kiekkolupaus asettaa myös selkeän tavoitteen ensi kaudelle.

- Ensi kaudella haluan pelata koko kauden SHL:ssä ja päästä siellä tulosrooliin.

Myös kesäharjoittelun askelmerkit ovat selvillä.

- Fysiikka on aina vain tärkeämmässä roolissa, ja sitä pitää ehdottomasti kehittää. Mutta mitään osa-aluetta ei tietenkään saa unohtaa.

Raymond ei ole ainoa ruotsalainen superlupaava hyökkääjä 2002-syntyneiden ikäluokassa. Hänen kisojen ketjukaverinsa Alexander Holtz on kerännyt vähintään yhtä paljon ennakkohypeä kuin Raymondkin.

- Alexin kanssa on todella hienoa pelata. Hän on loistava pelaaja, ja meidän kemiamme toimivat sekä jäällä että sen ulkopuolella. Nautin ehdottomasti pelaamisesta hänen kanssaan.

Entä kumpi Ruotsin tulevista tähdistä on tällä hetkellä edellä draftikisassa?

- Haluaisin sanoa itseni, mutta rehellisesti sanottuna en tiedä. Tässä on vielä vuosi aikaa, Raymond päättää hyvin ruotsalaiseen tapaan diplomaattisesti.

» Lähetä palautetta toimitukselle