Niko Ojamäki avasi kauden kahdella maalilla − tavoitteena tasapaksu kausi

CHL / Haastattelu
Niko Ojamäki (kesk.) palasi Tapparan vahvuuteen täksi kaudeksi.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/
Tappara avasi CHL-kautensa voitolla Slovan Bratislavasta numeroin 5−2. Kolmannen ja neljännen maalin viimeistellyt Niko Ojamäki näki ottelussa oivan opin paikan.

Viime kaudella hyvässä maalivireessä ollut Niko Ojamäki palasi täksi kaudeksi Tapparaan ja jatkoi heti siitä, mihin viime kaudella jäi. Tappara näytti jättävän kotijoukkue Slovan Bratislavalle lähinnä katsojan roolin, kun Ojamäen toisen maalin jälkeen lukemat kirjattiin jo 0−4 hieman ottelun puolivälin jälkeen.

Slovan kuitenkin kiri ja teki kolmannen erän alkupuoliskolle kolme maalia, joista yksi tosin hylättiin korkealla mailalla tehtynä.

− Ei tässä montaa peliä vielä alla ole, niin tämä oli ihan hyvä opetus meille ettei pelaamista voi lopettaa jossain vaiheessa. Sitten, jos se paniikki meille iskee, mikä tietysti ei saisi iskeä, on aina vaikeampi meidän pelata, hyökkääjä purki turbulenssin syitä.

Tappara selvitti vaikeutensa ja loppunumerot kirjattiin Slovanin kirin katkaiseen Waltteri Merelän ylivoimamaalin jälkeen numeroin 2−5. Millainen kuva kirivaiheessaan Tapparan ahtaalle laittaneesta vastustajasta Ojamäelle jäi?

− Heillä oli hyvät hetkensä. Pelasivat osittain aika hyvää lätkää, saivat meidät kuseen, kun pelasivat niin nopeaa jääkiekkoa, eikä me oltu valmiita puolustamaan.

Kausi käytiin Tšekin leirin kautta

Tappara vietti muutaman päivän leirillä Tšekissä ennen otteluaan Bratislavassa. Liiga alkaa vasta puolentoista viikon päästä, mutta kilpailulliset ottelut on Ojamäen mukaan polkaistu käyntiin nyt ja niihin pitää suhtautua kaikkiin samalla vakavuudella.

− Edelleen haetaan pikkupalasia meidän peliin. Ja osittain on pakkokin olla valmista, ihan pistepelejä nämäkin ovat, ei voi jäädä Liigaa odottelemaan, hän totesi.

Hallitseva mestari kantaa suosikin viittaa tälläkin kaudella, ja odotuksissa lienee myös CHL-hopean kirkastaminen kultaiseksi. Paineita Ojamäki ei suostunut tilanteesta ottamaan.

− Tiedostetaan, että meiltä odotetaan paljon, mutta ei se meitä haittaa, me tykätään siitä, Ojamäki kertoi joukkueen asemasta.

− Kyllä tällä kokoonpanolla pitää hyvin pelatakin.

Oman toiveroolinsa mestaruusjahdissa Ojamäki tietää hyvin.

− Totta kai maalintekovastuuta haluaa itse. Sitten pyrin kehittymään kiekollisessa pelissä enemmän, siinä ehkä se suurin kehitys tälle kaudelle, hyökkääjä summasi.

Ojamäki palaa nyt Liigaan ja Tapparan parin vuoden ulkomaankierroksen jälkeen. Millaisia tavoitteita hänellä on itseään kohtaan kaudelle 2022−23?

− Tavoitteena on pelata henkilökohtaisesti hyvä kausi. Sellainen tasapaksu kausi, ettei tule droppeja, eikä mitään ihmeellisiä asioita. Pyrin joka pelissä antaa kaikkeni ja tietysti pääsemään tehoille ja tekemään maaleja.

» Lähetä palautetta toimitukselle