Niko Huuhtaselle helpottava avausmaali voitossa Latviasta: "Sain siitä hyvää tunnetta peliin"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Niko Huuhtanen oli vielä ilman tehopisteitä ennen Latvia-kamppailua.
Kuva © Saimi Airaksinen / https://urheilu.kuvat.fi/SaimiPhoto/

Nuoret Leijonat juhli MM-kisoissa toista voittoaan Latvian kustannuksella lukemin 3–0. Suomen toisesta osumasta vastasi hyökkääjä Niko Huuhtanen, jolle maali oli turnauksen ensimmäinen.

– Totta kai se vähän aina helpottaa, kun sain sen maalin tehtyä. Sain siitä hyvää tunnetta peliin, Huuhtanen kertasi turnauksen ensimmäisen osumansa merkitystä.

Vaikka kisojen ensimmäinen maali ja tehopiste antoi odotuttaa itseään kolmanteen peliin, Jukureille tällä kaudella yhdeksän maalia viimeistellyt laitahyökkääjä ei ole murehtinut maalittomuuttaan.

– Ei paljoa. Tässä on vasta kaksi peliä mennyt tätä ennen, niin ei tässä mitään kriisiä ole, ettei minulle ole tullut pisteitä tai maaleja.

"He pääsivät otteluun mukaan, kun otimme jäähyjä."

Nuorten Leijonien kolmas ottelu sujui vaihtelevasti. Latvia haastoi Suomea hyvin ja vei laukaukset nimiinsä luvuin 31–29. Suomen peliä sotkivat jäähyt, joita kertyi yhteensä kymmenen minuutin edestä.

– Ihan ok. Oli hyviä ja huonoja hetkiä. Omat jäähymme tappoivat peliä. He pääsivät otteluun mukaan, kun otimme jäähyjä, Huuhtanen tuumi Latvia-ottelusta.

– Teimme tarvittavat maalit ja maalivahtimme pelasi omilla vahvuuksillaan. Pelasimme lopulta hyvän pelin, hyökkääjä tiivisti kamppailun.

Lohkovaiheen päätöspelissään Suomi kohtaa Yhdysvallat. Valmistavassa ottelussaan MM-kisojen alla Nuoret Leijonat hävisi Yhdysvalloille lukemin 2–5. Fyysinen koitos Latviaa vastaan antoi esimakua tulevasta, sillä uudenvuodenaaton ottelussa kamppailu- ja luisteluvoimaa vaaditaan entistä enemmän.

– Ihan varmasti tulee vielä enemmän kamppailuja ja luisteluvaade nousee isommalla pykälällä korkeampaan suuntaan, voimahyökkääjä ennakoi.

– Harjoituspelissä pääsimme sitä katsomaan ja nyt näemme uudestaan. Pystymme varmasti taistelemaan lohkovoitosta, Huuhtanen päättää.

» Lähetä palautetta toimitukselle