Niko Huuhtanen ei peitellyt pettymystään Ruotsi-tappion jälkeen: "Sitten tuli pieni blackout"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Niko Huuhtanen oli pitkään voittomaalissa kiinni, mutta Ruotsi onnistui nousemaan rinnalle ja ohi aivan ottelun lopussa.
Kuva © Saimi Airaksinen / https://urheilu.kuvat.fi/SaimiPhoto/

Nuorten Leijonien MM-turnaus päättyi karvaaseen puolivälierätappioon Ruotsille luvuin 2–3. Suomi oli jo matkalla voittoon Niko Huuhtasen kolmannen erän alkupuolen syntyneellä 2–1-johtomaalilla, mutta Ruotsi nousi aivan ottelun lopussa rinnalle ja ohi.

– Pelasimme 57 minuuttia hyvää jääkiekkoa, sitten tuli pieni blackout. En tiedä, mitä kävi. Sellaista jääkiekko välillä on – kaksi minuuttia riittää, että voittaa ottelun, silmin nähden pettynyt Huuhtanen totesi ottelusta ja sen loppuratkaisusta.

Laitahyökkääjän mukaan Suomi esitti puolivälierässä turnauksen parhaan ottelunsa.

– Turnauksen paras peli. Tänään olimme todella yhtenäinen joukkue ja pelasimme hyvin yhteen.

Ottelun viimeisen viiden minuutin synkkää jaksoa Huuhtanen kommentoi vähäsanaisesti. Hyökkääjä oli tapahtuneesta yhä häkeltynyt, eikä oikein käsittänyt, miten näin pääsi käymään.

– Mielestäni se oli enemmän sellainen musta hetki. Jotain siinä vain kävi.

– Ei tuollaista voisi ikinä kuvitella tapahtuvan. Peliä on jäljellä viisi minuuttia ja Ruotsi tekee kahteen minuuttiin kaksi maalia ja käy näin, Huuhtanen harmitteli.

"Ei tuollaista voisi ikinä kuvitella tapahtuvan."

Jukureita Liigassa edustavan Huuhtasen mukaan Suomen turnaus oli vaihteleva. Joukkue pystyi parantamaan otteitaan heikompien otteluiden jälkeen. Puolivälierässä Suomen peli oli parhaassa terässä, mutta tällä kertaa se ei tuonut paikkaa mitalipeleissä.

– Vähän ailahteleva. Oli ylä- ja alamäkiä. Turnauksen alussa hävisimme Sveitsille. Sitten pystyimme kasaamaan joukkueemme ja voitimme Latvian sekä Slovakian.

– Yhdysvallat-ottelu oli kovempi peli. Emme olleet heti alusta asti valmiina ja yhdysvaltalaiset tulivat kovaa otteluun.

– Turnauksen viimeinen ottelu oli meidän paras pelimme, Huuhtanen niputti Nuorten Leijonien MM-turnauksen.

» Lähetä palautetta toimitukselle