Niko Ahoniemi painotti TUTOn soturiluonnetta voitetun pronssipelin jälkeen − "Jätkä oli ihan klesana ja taisteli"

MESTIS / Haastattelu
Ahoniemi oli kokonaisvaltaisen tyytyväinen kauteen.
Kuva © Jarno Hietanen
TUTO vei nimiinsä Mestiksen pronssiset mitalit Lempäälässä pelatussa kamppailussa. Hyökkääjä Niko Ahoniemi kertasi tuoreeltaan tuntojaan päättyneestä kaudesta.

TUTO-hyökkääjä Niko Ahoniemi oli iloinen joukkueensa voitokkaasta kauden päätöksestä. Turkulaiset kampesivat pronssimitalit itselleen 3−1-voitolla.

− Alku oli aika vaikea molemmilta. Loppua kohti pelaaminen parani. Meillä oli jo ennen peliä halu voittaa, kertasi Ahoniemi paljon kiistellyn pronssiottelun merkitystä joukkueelle.

TUTO putosi finaaleista suoraan neljässä ottelussa. Pronssiottelua joukkue joutui odottamaan tovin.

− Huilasimme pari päivää ja unohdimme jääkiekon kokonaan. Sitten harjoittelimme joukkueen kanssa. Siitä se lataus palautui, Ahoniemi muistutti.

Ketterä ja KeuPa pelaavat tämän vuoden Mestis-finaaleissa. Turussa ei laiteta päätä pensaaseen.

− Olemme tyytyväisiä kolmanteen sijaan. Mestaruus oli meillekin tavoitteena, mutta Ketterä pisti meidät neljässä pelissä lauluun. Siinä ei jäänyt seliteltävää.

Ahoniemi teki runkosarjassa 25 ottelussa 33 pistettä. 10 pudotuspelissä syntyi peräti 11 tehopistettä.

− Nousujohteista tekemistä. Alussa oli vaikeaa, mutta onnistuin parantamaan. Olen tyytyväinen kauteeni.

Turkulaisten riveistä löytyi monta tarinaa, jotka nivoivat heidät lopulta mitalijoukkueeksi. Ahoniemi nosti esiin yhden konkarin.

− Meillä oli monta soturia joukkueessa. Esimerkiksi Taavitsaisen Topi vetää viimeisiä piirtoja jäällä. Jätkä on ihan klesana ja taisteli silti.

Oman mausteensa Mestiksen pronssiotteluun toivat KeuPan kannattajat, jotka olivat saapuneet Lempäälän jäähalliin.

− Me ihmettelimme myös samaa, että ovatko he eksyneet. Hauska oli, että muitakin värejä löytyi hallista, naurahti Ahoniemi.

» Lähetä palautetta toimitukselle