Niklas Bäckström puntaroi peliuran lopettamista: "Elämässä on muutakin kuin jääkiekko"

LIIGA / Haastattelu
41-vuotias Bäckström voitti pronssia toisena keväänä peräkkäin.
Kuva © Jarno Hietanen

Niklas Bäckström voitti Tapparassa uransa kuudennen liigamitalin, kun Tappara kaatoi pronssiottelussa Bäckströmin kasvattiseura HIFK:n. 41-vuotias maalivahti on voittanut HIFK:ssa hopean ja pronssin, Kärpissä kaksi mestaruutta sekä yhden hopean ja nyt Tapparassa pronssia.

− Jääkiekko on antanut todella paljon, samoin kulunut kausi Tapparassa. Maalivahtivalmentaja Petri Tuononen on tehnyt valtavasti töitä, minkä ansiosta pystyin vielä tämän ikäisenä kehittymään pelaajana.

− Tampere on lisäksi todella hieno kiekkokaupunki. Tampereella on tosi asiantunteva yleisö, ja kannustusta on riittänyt myös vaikeina hetkinä. Se tekee lajista vielä hienomman, kun saa pelata hienon yleisön edessä.

Bäckström oli kolmatta kevättä peräkkäin pronssiottelussa, pelivuorossa konkari ei ollut kertaakaan.

− Kokemusta alkaa olla pronssipelistä luukkuvahtina. Mestaruudesta aina pelataan ja se työmäärä, jonka joukkue ja organisaatio tekevät mitalipeleihin päästäkseen, on huikea.

Urallaan kaksi liigamestaruutta ja alle 20-vuotiaiden MM-kullan voittanut maalivahti myöntää kauden jääneen tavoitteestaan.

− Mestaruutta tavoiteltiin, että sen verran jäi vajaaksi. En ole koskaan tavannut urheilijaa, jolla olisi liikaa mitaleita tai saavutuksia. Tämä saavutus kulkee tämän joukkueen mukana.

41-vuotias konkari on miettinyt myös peliuransa jatkoa.

− Olen itselleni osoittanut, että pystyn vielä pelaamaan liigatasolla. Pelaaminen kuitenkin vaatii paljon ja täytyy miettiä, riittävätkö resurssit enää. Elämässä on muutakin kuin jääkiekko. Välillä miettii, että tarvitseeko isä enemmän jääkiekkoa kuin lapset isää.

− Se on tunteikas ja vaikea päätös, haluan olla satavarma. Tästä voi tehdä tulkintoja ja syksyllä voi taas yllättyä.

» Lähetä palautetta toimitukselle