Nikkilä äimisteli Suomen voittomaalia: “Veikkaan, että se tuli Turusen selkärangasta"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Petteri Nikkilän turnaus oli nousujohteinen.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/
Suomi kaatoi Ruotsin niukasti 2–1 isänpäivän EHT-ottelussa Helsingissä. Turnauksessa toiseksi sijoittunut leijonalauma oli täynnä viime kevään maailmanmestareita, mutta mukaan mahtui myös pari debytanttia – yksi heistä HPK:n Petteri Nikkilä.

27-vuotias Petteri Nikkilä pelasi Karjala-turnauksessa ensimmäiset maaottelunsa. HPK:n puolustaja nousi parrasvaloihin viime kaudella, kun Hämeenlinnassa juhlittiin sensaatiomaista Suomen mestaruutta. Maajoukkuekutsua jouduttiin odottamaan yllättävän pitkään, mutta suurempaa jännitystä Nikkilän otteissa ei nähty, kun hetki viimein koitti.

– Aika kiva oli kieltämättä tulla mukaan. Ihan ok pärjäsin.

– Henkilökohtaisesti tänään oli minulta paras peli. Toinen erä oli joukkueelta huono, mutta kairasimme kuitenkin pisteet. Hyvä päivä siis.

Ruotsi-kamppailun ehdoton kohokohta oli Miro Aaltosen puttaama 2–0-maali, joka jäi myös ottelun voittomaaliksi. Kiekko kulki Aaltosen lapaan Henrik Haapalan ja Teemu Turusen kautta, eikä esityö olisi voinut olla juuri täydellisempi. Nikkilän mukaan kuviota ei oltu sen kummemmin suunniteltu.

– Kyllä mä veikkaan, että se tuli sieltä Turusen selkärangasta.

Leijonat onnistui maalinteossa myös kolmannessa erässä, mutta Eemeli Suomen vääntämä osuma hylättiin pitkällisen tarkastelun jälkeen. Maalivahdin estämiseltä ja käsivirheeltä haiskahtanut tilanne ei jäänyt kaivelemaan Nikkilää, vaikka ratkaisun makua olisikin ollut jo ilmassa.

– Kai se oikein meni, jos tuomarit niin puhalsivat.

Isänpäivän kunniaksi paikalla oli paljon perheitä, eikä Nikkiläkään joutunut kaukaloon ilman tukijoukkoja. Lopputulos muodostui mieluisaksi kaikille mukanaolleille.

– Kutsuin oman isäni katsomaan. Hän varmasti tykkäsi olla paikalla!

» Lähetä palautetta toimitukselle