Nico Hischier: "Tällaisen ryhmän kipparoiminen on aina mahtavaa"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Nico Hischier juhli maaleja ja voittoa.
Kuva © Juuso Pellava - www.jpellava.fi
Kanada ja Sveitsi tarjosivat mahtavan ottelun Helsingin lohkossa. Sveitsi vei ottelun 6−3 ja otti siten tukevan kiinnityksen lohkovoittoon. Sveitsin kapteeni Nico Hischier kiitti vahvaa joukkuepeliä.

Varsinkin ottelun ensimmäisestä erästä oli vaikeampi löytää asioita, mitä sen aikana ei tapahtunut kuin mitä tapahtui. Erän jälkimmäisellä puoliskolla nähtiin kuusi maalia, jotka jakautuivat tasan 3−3. Toisen ja kolmannen erän aikana maalinteossa onnistui vain Sveitsi, joka vei täyden pistepotin.

− Uskomme tähän joukkueesseen. Loppujen lopuksi voitto oli isoksi osaksi joukkueena tehdyn työn ansiosta, joukkueen kapteeni Nico Hischier kiitteli.

Hischier on silti sitä mieltä, että töitä on vielä tehtävänä. Turnaus on vasta puolivälissä ajatellen mahdollisia mitalipelejä.

− Meillä on vielä kaksi peliä alkusarjassa jäljellä ja meidän pitää edelleen parantaa sekä ottaa oppia joistakin virheistä, mitä olemme tehneet. Mutta nyt katsomme eteenpäin Ranska-peliin, Hirschier kommentoi.

Kanada sytyttää vastustajana kenet tahansa, ja Hischierin mielestä voitto onkin iso asia henkisesti.

− Kanada on aina yksi turnauksen suursuosikeista, ja heidän kaltaisensa joukkueen voittaminen antaa aina lisää itseluottamusta.

Nuoresta iästä huolimatta 23-vuotias Hischier toimii Sveitsin kapteenina. Hän on ollut samassa tehtävässä kahden kauden ajan myös New Jersey Devilsissä.

− Se on hauskaa, erityisen ryhmän kipparoiminen on aina mahtavaa. Joukkueessa on paljon hienoja tyyppejä ja kapteenin rooli on suuri kunnia. Minun pitää tehdä parhaani joka päivä, jotta voin auttaa joukkuetta saavuttamaan voittoja.

Hischier teki ottelussa kaksi maalia, joista ensimmäinen tosin hylättiin maalivahdin häirintänä sen jälkeen, kun Kanada oli haastanut maalituomion.

− Luultavasti työnsin hieman hänen (Logan Thompson) patjaansa, ja sen takia kiekko tuli ulos. Kai se loppujen lopuksi ihan oikea tuomio oli. Tietysti olisi ollut mukavaa saada se maali, mutta emme viime kädessä tarvinneet sitä.

Edellisessä ottelussa Sveitsi jäähyili peräti 43 minuutin edestä, mutta tällä kertaa joukkue onnistui pelaamaan kurinalaisemmin. Alku ei ollut tosin kovinkaan hyvä, kun Timo Meier sai viisiminuuttisen laitataklauksesta. Suihkuun tähtihyökkääjää ei kuitenkaan lähetetty.

− Meillä on loistava alivoima, mutta emme voi luottaa sen toimivan jokaisessa pelissä. Puhuimme siitä, että sellaisia asioita ei voi tapahtua liikaa, ja se on yksi niistä asioista, joita voimme parantaa.

Jo ennen ottelua Sveitsillä oli aihetta juhlaan, kun Andres Ambühl palkittiin MM-kisaotteluiden uutena ennätysmiehenä. Hischier kehuu kokenutta joukkuetoveriaan estottomasti.

− Varmasti erityinen päivä hänelle ja koko sveitsiläiselle jääkiekolle. On iso asia olla hänen kanssaan samassa joukkueessa. Hän tulee aina olemaan legenda sveitsiläisessä jääkiekossa ja nyt hän on myös sitä kansainvälisesti.

» Lähetä palautetta toimitukselle