Nick Bonino ja Conor Garland valmiina puolivälierään: "Olemme yhtenäinen joukkue"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Bonino on Yhdysvaltojen joukkueen kapteeni.
Kuva © Jarno Hietanen
Yhdysvallat kohtaa MM-kisojen puolivälierässä Tsekin. MM-kisojen tähänastisilla otteilla kaikki pelit voittanutta joukkuetta voi pitää suosikkina, mutta yksittäisissä otteluissa kaikki on mahdollista.

Jääkiekon MM-kisoissa pudotuspelit ratkaistaan yhdellä ottelulla. Systeemi on raaka, mutta joukkueen kapteenin Nick Boninon mielestä toimiva.

− Meillä on takana 82 pelin kausi ja sitten kuukausi taukoa. Tässä vaiheessa ei mieti pudotuspelisarjoja, vaan systeemi on hyvä ja jännittävä, Bonino miettii.

Yhdysvaltain vastustajaksi tuli Tšekki. Se ei ollut vielä tiedossa haastattelua tehtäessä, joten liikaan arviointiin ei ollut mahdollisuutta. Bonino antaa kuitenkin kunniaa kaikille jatkoon päässeille joukkueille.

− Emme lähde aliarvioimaan yhtäkään joukkuetta. Jos tähän vaiheeseen turnausta pääsee, sen paikan kyllä ansaitsee.

Hyökkääjä Conor Garlandin mielestä henki on Yhdysvaltojen joukkueen vahvuus. Nimilista ei vilise kovan luokan NHL-nimiä, mutta tässä tapauksessa se myös sitoo joukkuetta yhteen.

− Olemme yhtenäinen joukkue. Mutta puolivälieriin lähtiessä peli lähtee nolla-nollasta, joten täytyy olla valmiina. Olemme valmiita pelaamaan ketä tahansa vastaan.

Vaikka Yhdysvallat selvittikin alkusarjan seitsemällä voitolla, se ei tee Garlandin mielestä heistä mestarisuosikkia tässä vaiheessa turnausta.

− Olemme edelleen altavastaajia mestaruutta ajatellen. Täytyy pitää kiinni uskosta joukkueeseen ja nähdä, mihin se meidät vie, Garland arvioi odotuksia.

Kovasta alkulohkosaldosta huolimatta Garland uskoo, että parasta Yhdysvaltojen joukkueelta ei ole vielä tämän turnauksen aikana nähty.

− Voimme vielä parantaa peliämme. Tiedämme, mitä ottelussa on panoksena, tämä on hyvä mahdollisuus täyttää meidän tavoitteemme, Garland näkee.

Yhdysvaltojen edellinen suurvoitto aikuisten tasolta on vuodelta 1996, jolloin maa pääsi juhlimaan World Cupin voittoa. Iso osa joukkueen nykypelaajista ei ollut tuolloin edes syntynyt.

» Lähetä palautetta toimitukselle