Nelli Laitinen korosti pelin perusasioita murskavoiton jälkeen − "Ei tarvitse yrittää mitään erikoista"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Nelli Laitinen on Suomen johtavia puolustajia MM-kisoissa.
Kuva © Suomen Jääkiekkoliitto/Heikki Löfman
Suomen kärkipuolustajiin lukeutuva Nelli Laitinen oli mielissään lukuisista joukkueen onnistumisista. Uudenlainen tulokulma MM-turnaukseen ei herättänyt huippupelaajassa huolta.

Nelli Laitinen kirjautti mehukkaat tehopisteet 1+3=4, kun Suomi voitti MM-kisojen avausottelussaan Ranskan tylyin 14−1-numeroin. Pohjois-Amerikassa yliopistokiekkoa pelaava Laitinen oli Naisleijonien takalinjojen ehdottomia hahmoja.

Vaikka Suomi latoi jo avauserään kuusi maalia ja oikeastaan ratkaisi ottelun siihen paikkaan, pystyi sinivalkoinen joukkue pitämään peli-ilmeensä ahnaana 60 minuutin loppuun asti.

− Ei se vaikuttanut meihin, että ottelu repesi isoihin lukuihin. Jatkoimme hyvällä fiiliksellä ja saimme maaleja tehtyä laajalla rintamalla. Oli hyvä peli-ilme tänään, puolustaja Laitinen virkkoi.

Suomi pelaa näiden MM-kisojen alkulohkon hieman totutusta poikkeavasti B-lohkossa, jossa vastustajat ovat lähtökohtaisesti köykäisempiä kuin lajin huippumaat. 

− Tämä on kivaa vaihtelua. Nyt olemme tällaisessa asemassa, eikä se vaikuta meidän tekemiseemme oikein millään tavalla. Kaikkia vastustajia vastaan lähdemme pelaamaan samalla tavalla eikä ketään voi aliarvioida. Eivät nämä pelit ole helposti voitettavissa, vaan samalla asenteella pitää lähteä joka peliin.

Suomi kohtaa seuraavaksi perjantaina Saksan. Sen jälkeen ovat vielä vuorossa mittelöt Ruotsia ja Unkaria vastaan. Avausottelussa luodulla reseptillä on hyvä jatkaa kohti tulevaa.

− Ei tarvitse muuttaa mitään. Jalan pitää liikkua, emmekä voi passivoitua. Helpoilla syötöillä ja normaalilla pelillä. Ei tarvitse yrittää mitään erikoista. Yksinkertaista peliä maalia kohti, niin tulee onnistumisia, kuten tänään näimme, Laitinen tuumaili.

» Lähetä palautetta toimitukselle