Neljäsataa ja yksi ottelua − Juha Leimu juhlisti uraansa iskemällä voittomaalin

LIIGA / Haastattelu
Joukkue kerääntyi Juha Leimun ympärille iloitsemaan kotivoitosta.
Kuva © Jarno Hietanen
Tiistaina 400 Liiga-ottelua täyteen saanut Juha Leimu kehuu Ilveksen nuoria pelaajia ja iloitsee kauden ensimmäistä osumaansa.

Ilves lähti joulunviettoon makein suin, kun se kukisti TPS:n Hakametsässä lukemin 5−2. Onnistujia oli paljon, mutta varmasti yksi suurimmista kiitoksista kuuluu 401. pelinsä pelanneelle Juha Leimulle. Leimu iski Ilveksen voittomaalin, joka oli myös kauden ensimmäinen osuma kokeneelle puolustajalle.

− Maalinteko maistuu aina. Hiljaista on ollut, niin onneksi nyt osui, Leimu kommentoi maaliaan.

Ensimmäinen erä oli Ilvekselle hankala, ja peli oli tauolle lähdettäessä 1−2. Toinen ja kolmas erä osoittivat tamperelaisten ryhdikkyyttä, kun joukkue pääsi peliin mukaan määrätietoisella pelaamisella.

− Pelin alku vähän lipsahti, mutta teimme kovan työn ja ansaitsimme lopulta voiton olemalla halukkaampi joukkue, Leimu kommentoi pelin kulkua.

Ilves on hyvän alkukautensa jälkeen ollut ailahteleva joukkue. Marraskuussa mentiin tappiosta toiseen, mutta joulukuussa pisteitä on tullut mukavasti kuudesta pelistä 12. 

Juha Leimu ei juhlallisen ottelunkaan jälkeen halua korostaa itseään. Samoilla linjoilla on hänen mukaansa myös koko joukkue. 

− Tekemisessä on painotettu joukkueen yhteistyötä. Pääsemme peliin paremmin kiinni, kun emme keskity vain yksilöihin. Paljon on pienten asioiden hiomista, ja niitä kun toistaa niin yleensä peli kulkee.

Pitkä matka jatkuu

Liiga-urallaan aiemmin Tapparassa ja Pelicansissa pelannut Leimu edustaa Ilveksen kokenutta kastia. Ilvestä on määrittänyt paljolti joukkueen nuorten pelaajien esiintulo. Ottelun jälkeen päävalmentaja Karri Kivi kehui erityisesti pelissä onnistunutta 20-vuotiasta Joona Ikosta.

− Nuoruus on huikea etu meille, ja Joona Ikonen on tästä hyvä esimerkki. Hän tekee kentällä paljon töitä illasta toiseen, Leimu kertoo yhtyen kehuihin.

Juha Leimun uralle mahtuu paljon. Puolustaja ei nosta esille tiettyjä muistoja, vaan on kiitollinen peliurastaan kokonaisuutena. Tehopisteitä Leimulle on kausien varrella kertynyt 74+107=181.

− Pitkä matka on tultu. Paljon on sählätty ja hosuttu, ja paljon on sattunut. 400 pelin matka on ollut kaikenkaikkiaan hieno.

Matka jatkuu taas joulun jälkeen tapaninpäivän paikallisottelulla Tapparaa vastaan. 

− Paikallispeli ja tulevaisuus kutkuttelevat jo mielessä. Nyt yritetään kuitenkin huilata pari päivää pyhien yli, vaikka lätkä onkin ajatuksissa.

» Lähetä palautetta toimitukselle