Neea Pelkonen napautti Tyttöleijonien avausmaalin − "Tässä viimeisimmässä pelissä numerot eivät kerro kaikkea"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Neea Pelkonen ja kapteeni Tilli Keränen tuulettivat Suomen turnauksen ensimmäistä maalia.
Kuva © Jari Mäki-Kuutti

Suomi teki tyttöjen MM-kisojen avausmaalinsa Yhdysvaltoja vastaan. Neea Pelkonen napautti Tyttöleijonien 1−2-kavennuksen. Itse ottelu päättyi vastustajalle 8−1.

− Hyvältä tuntui kaventaa peli! Siitä olisi vielä voinut nousta helposti. (Pauliina) Salonen heitti hyvän syötön. Siitä oli hyvä vetää, vaikka vähän huono veto olikin. Maaliin se meni kuitenkin. 

− Sen jälkeen tsemppasimme ja maali nosti ilmapiiriä vaihtoaitiossa.

Yhdysvallat karautti kuitenkin voittoon ja iski Suomen osuman jälkeen muutaman pikaisen kihauksen. Pelkonen on kuitenkin levollisin mielin turnauksen kahden kovan avauspelin jälkeen.

− Olemme kuitenkin aika luottavaisia. Olemme pelanneet nyt kahta parasta joukkuetta vastaan ja vaikka hävisimme, niin tässä viimeisimmässä pelissä numerot eivät kerro kaikkea. Meillä oli hyviä paikkoja, mutta emme vain tehneet maaleja ja Yhdysvallat teki.

Neea Pelkosen mielestä Suomi paransi pelaamistaan edellisottelusta.
Kuva © Jari Mäki-Kuutti

Yhdysvaltoja vastaan Tyttöleijonien maalilla aloitti Suvi Saarinen ja pelin tiimellyksessä tolppien väliin vaihdettiin Kerttu Kuja-Halkola.

− Maalivahdit ottivat tänään hyviä torjuntoja ja pelastivat monta sellaista tilannetta, joista olisi voinut tulla maali.

Hetki happea

Tiistaina tyttöjen MM-kisoissa on välipäivä. Suomi kohtaa keskiviikkona alkulohkon päätöspelissä Ruotsin.

− Käymme varmaan yhdessä erikoistilanteita läpi ja kertailemme videoilta asioita. Otamme rauhassa hotellilla ja kukakin tekee sitä, mitä parhaaksi näkee, Pelkonen puheli ajankäyttöajatuksistaan.

Rakas naapuri herättää monesti kaikenlaisia tunteita jääkiekon yhteydessä. Myös Suomen pelaajat odottavat Ruotsin kohtaamista.

− Odotan kovaa ja tasaista peliä. Tietysti odotan myös voittoa. Se olisi tosi positiivinen asia. Kaikkien on yritettävä parhaansa ja näytettävä, että pelaavat tälle joukkueelle, Pelkonen summasi.

» Lähetä palautetta toimitukselle