Nashville Predatorsin GM David Poile paljasti jo kauden ensimmäisen ottelun aikana syyn sille, miksi Eeli Tolvasesta luovuttiin

NHL / Haastattelu
David Poile teki erikoiseltakin tuntuvan ratkaisun päästää Eeli Tolvanen ilmaiseksi pois.
Kuva © Getty Images
Nashville Predatorsin johtoporras oli tyytyväinen Eeli Tolvasen pelaamiseen. Vain yksi puute koitui Tolvasen kohtaloksi Predatorsissa.

Nashville Predators pudotti melkoisen uutispommin sunnuntaina, kun se ilmoitti siirtäneensä Eeli Tolvasen "waiver"-listalle, josta Seattle Kraken poimi suomalaisen. Siirto tuntui tapahtuessaan hieman erikoiselta, sillä onhan Tolvanen vasta 23-vuotias, eikä palkkakaan ole päätä huimaava (1,45 miljoonaa kaudessa).

Jatkoajan pikainen juttutuokio Predatorsin GM David Poilen kanssa Prahan O2-Arenan uumenissa, NHL-kauden ensimmäisen ottelun aikana paljastaa tarkan syyn sille, miksi Predators lopulta luovutti projektinsa Tolvasen suhteen.

− Hän on kamppaillut hyökkäyspelinsä kanssa. Valmennusjohto on pitänyt hänen pelaamisestaan ja siitä kuinka hän on puolustanut, karvannut ja pelannut muutenkin todella vastuullisesti, Poile kertoi lokakuussa.

"Varasimme hänet aikanaan pelaajana, jonka mukana ajattelimme saavamme lisää tulivoimaa hyökkäykseen."

Tolvanen on kuitenkin tullut tunnetuksi erinomaisista hyökkäyspään kyvyistä. Hän on hyvän laukauksensa lisäksi väläytellyt hyvää pelinrakennuskykyä ja fyysistä pelaamista vastustajan puolustajia vastaan. Tolvasen kaltaisen hyökkääjän tärkein osa-alue eli tuloksenteko on silti ollut vajavaista.

− Varasimme hänet aikanaan pelaajana, jonka mukana ajattelimme saavamme lisää tulivoimaa hyökkäykseen. Hän teki tänään kauden ensimmäisessä ottelussa maalin, joten toivottavasti se on hyvä merkki, Poile kertoi tuolloin.

Toisin kuitenkin kävi. Tolvanen teki kauden kahteen ensimmäiseen otteluun Prahassa yhden maalin ja antoi yhden syöttöpisteen. Pohjois-Amerikkaan palattuaan nuoren suomalaisen tahti hidastui. Kauden kolmannessa ottelussa tuli vielä syöttöpiste, mutta tuon jälkeen hän on saanut nimensä tulostaululle ainoastaan kerran. Tämä tapahtui maalin muodossa Colorado Avalanchea vastaan marraskuun alkupuolella.

Kauden aikana Predators on pelannut 28 ottelua, niistä Tolvanen on ollut kokoonpanossa vain 13 kertaa. Näissä otteluissa Tolvanen keräsi tililleen tehot 2+2. Se on auttamattomasti liian vähän pelaajalle, jolta odotetaan tulosta hyökkäyspäähän.

On selvää, että Krakenin seurajohto odottaa Tolvaselta samaa, jota Poile joukkoineen toivoi näkevänsä jo Nashvillessä.

» Lähetä palautetta toimitukselle