Narripaitojen vahvuutena monipuolisuus

MESTIS / Haastattelu
Jokeriyleisön kannattaa seurata erityisesti U20-joukkueesta nousseita pelaajia.
Kuva © Juha Alamäki
Valtaosalle kiekkokansaa Jokereiden Mestis-joukkue on ymmärrettävästi vielä varsin vieras. Jokereiden urheilutoimenjohtaja Olli-Pekka Yrjänheikki kertoi Jatkoajalle omia näkemyksiään helsinkiläisten Mestis-ryhmästä.

Jokerit tavoittelee ensimmäisellä Mestis-kaudellaan rohkeasti mitalia. Pelillisesti joukkue pyrkii olemaan rohkea ja yllätyksellinen, kuten organisaation urheilutoimenjohtaja Olli-Pekka Yrjänheikki Jatkoajan ennakkohaastatteluissa kertoi.

Jokereiden pelaajaryhmä on monipuolinen ja leveä, ja kauden mittaan uusia pelaajia tullee sisään ennen kaikkea oman organisaation sisältä.

− Jokereissa Oy:n ja Ry:n välistä rajapintaa ei ole olemassa enää lainkaan. Meillä on jo nyt pelaajia, jotka harjoittelevat sekä edustusjoukkueessa että U20-joukkueessa. Yksi henkilökohtaisesti tärkeimmistä tehtävistäni on miettiä, kuka pelaa missäkin joukkueessa, niin että se tukee pelaajaa, organisaatiota ja joukkuetta parhaiten, Yrjänheikki kommentoi.

Maalivahtitandemi 

Ennakkokaavailuissa jokeriorganisaatioon palanneen Severi Auvisen odotettiin ottavan selkeän ykkösmaalivahdin paikan. Yrjänheikki kuitenkin kiistää näkemyksen ja uskoo Henri Risikon taistelevan peliajasta tasapäisesti.

− Meillä on ollut selkeä tapa juniorijoukkueissa peluuttaa maalivahteja kaksikkona. Tätä periaatetta jatkamme myös Mestiksessä. Maalivahtikaksikko on täysin tasavertaisessa asemassa: se maalivahdeista, joka viikolla harjoittelee paremmin ja jonka treeniarki sujuu laadukkaammin, pelaa viikonloppuna.

− Odotan molemmilta maalivahdeilta onnistumisia. Jos kaikki sujuu hyvin, meillä ei ole lainkaan ykkös- ja kakkosveskaria vaan tasapainoinen maalivahtikaksikko.

Monipuolinen puolustuspää

Kauden alla Yrjänheikki vaikuttaa erityisen luottavalta Jokereiden puolustuspäähän.

− Meidän pakkiosastomme on juuri niin monipuolinen kuin halusimmekin. Tavoittelimme, että meillä on joukkueessa hyökkäysorientoituneita puolustajia sekä lisäksi vahvoja puolustusvoimaisia puolustajia.

− Esimerkkinä U20-joukkueesta nostetuista pelaajista hyökkäysvoimaisuutta edustaa Santeri Haakana ja vahvaa puolustusvoimaa puolestaan Kalle Kangas. Luotan, että he lyövät itseään läpi myös uudella tasolla.

− Ulkopuolelta joukkueeseen tulleet puolustajat edustavat samalla tavalla monipuolisuutta ja he auttavat meitä kauttaaltaan erikoistilannepelaamisessa. Lisäksi uskon, että uudet hankinnat näyttävät harjoitusarjessa meidän nuorille pelaajille ammattimaisen toiminnan erimerkkiä.

Katseet kannattaa kiinnittää omiin nuoriin lupauksiin

Hyökkäyspäässä Yrjänheikki luottaa ennen kaikkea ylivoimaosaamiseen.

− Olen tyytyväinen meidän hyökkäykseemmekin. Hyökkäyspäässä meillä pitäisi olla varsinkin ylivoimaosaamista, mikä on meille iso voimavara.

− Hyökkäyspäässä oikeastaan kaikki ovat sellaisia pelaajia, jotka pystyvät luistelulla luomaan kilpailuetua. Meidän harjoittelummekin johtaa siihen, että luisteluvoima kehittyy myös kauden aikana, mikä on hyökkäyspelissämme olennaista.

− Kaikilta hyökkääjiltämme odotetaan kamppailuvoimaa, hyökkäyspäähän organisaation ulkopuolelta hankimme pääosin pelaajia, jotka pystyvät Mestis-tasolla ratkaisemaan otteluita ja olemaan tehokkaita.

− Mestis-yleisön kannattaa erityisellä mielenkiinnolla seurata meidän U20-pelaajia, sekä puolustuspäässä että hyökkäyksessä, Yrjänheikki vinkkasi.

» Lähetä palautetta toimitukselle