Naisten Liigan nuorin pelaaja Senja Siivonen pyrkii pelaamaan järkevää lätkää − "Karvauspelaaminen ja sijoittuminen ovat vahvuuksiani"

Naisten Liiga / Haastattelu
Senja Siivonen on tullut nuorena Naisten Liigaan.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/
14-vuotias Siivonen tietää, millainen pelaaja on ja missä hänen on vielä erityisesti kehityttävä. Pukukoppipaikka Lukon kapteenin vieressä auttaa nuorta lahjakkuutta sekä kehittymään että viihtymään. Siivonen paljastaa Maija Kosken olevan innokas äänenkäyttäjä.

Senja Siivonen, 14, viiletti keskiviikkona Lukon kakkosketjussa, kun joukkue kohtasi Ilveksen Tampereella. Tulos oli lopulta raumalaisille tappiollinen, muttta Naisten Liigan tämän kauden nuorin pelaaja antoi kirvelevälläkin hetkellä terävän analyysin pelaamisestaan.

− Karvauspelaaminen ja sijoittuminen ovat vahvuuksiani, lisäksi alivoimapeli toimi nyt hyvin. Kehityskohteina ovat sitten kiekonkäsittely ja maalinteko.

Maalinteko on ollut myös Lukolle haasteellista kuluvalla kaudella. Siivonen saa Sami Piilikankaan johtamalta valmennukselta vastuuta ja pyrkii käyttämään sen fiksusti.

− En halua sählätä, vaan pelata järkevää peliä. Siten emme itse lentele pitkin seiniä, Siivonen pohtii.

Päävalmentaja Sami Piilikangas antamassa ohjeita Senja Siivoselle.
Kuva © Timo Savela

Vuonna 2008 syntynyt Siivonen on nuorin Naisten Liigassa tällä kaudella vakituisesti pelaava pelaaja, mutta seikka ei häntä itseään häiritse.

− Peleissä sitä ei ajattele, että on nuorin. Kopissa tulen kaikkien kanssa myös toimeen, Siivonen virkkoo.

Ikä on vain numero

Naisten Liigan joukkueiden ikähaitarit saattavat olla isojakin. Siivosen vieruskaveri pukukopissa on 29-vuotias konkari.

− Istun kapteeni Maija Kosken vieressä kopissa. Hän on tosi hyvä laulamaan! Sitä saa kuunnella. Hän antaa myös hyviä neuvoja. Tykkään istua siinä.

Kentällä energisesti esiintyvä Siivonen ei ole joukkueen arjessa suuna päänä huutelemassa, mutta ikänsä takia hän ei joudu arastelemaan. Siivonen pystyy olemaan oma itsensä.

− Se riippuu myös päivästä, mutta yleensä olen vähän hiljaisempi. Kyllä minäkin kuitenkin välillä voin jotain juttuja heittää. Ei tarvitse ujostella ollenkaan.

Vaikka 14-vuotiaana ei vielä tarvitsekaan miettiä elämää tai tavoitteita sen pidemmälle on Siivosella ajatus siitä, mitä hän haluaa jääkiekolta saavuttaa.

− Olisi kiva päästä pelaamaan ulkomaille, miksei maajoukkueeseenkin. Liigassa on tämän hetken päätavoitteeni. Lisäksi olisi hienoa päästä pelaamaan poikien kanssa.

Siivonen on tällä kaudella pelannut Lukon paidassa tehot 3+1=4.

» Lähetä palautetta toimitukselle