Naisten Liigaan hypännyt Eevi Ilvonen tuo johtajuutta TPS:n koppiin

Naisten Liiga / Haastattelu
Eevi Ilvonen aloittaa ensimmäisen Naisten Liiga -kautensa TPS:n paidassa.
Kuva © Timo Savela
Eevi Ilvonen jätti vuosien jälkeen kasvattajaseuransa SaiPan ja siirtyi kovempien haasteiden pariin naisten ylimmälle sarjatasolle. Uuden sarjan vauhti on miellyttänyt hyökkääjää, kuten on myös uusi joukkuekin, jossa hän on ottanut heti roolia.

Uudistuneen TPS:n riveissä Naisten Liiga -debyyttinsä teki Eevi Ilvonen. Pitkään kasvattajaseurassaan SaiPassa Mestistä ja Suomi-sarjaa pelannut Ilvonen otti seuraavan askeleen urallaan siirryttyään täksi kaudeksi länsirannikolle.

Turkulaisjoukkueen ykkössentterinä avausturnauksessa viilettänyt Ilvonen nauttii ylimmän sarjatason vauhdista.

– Olen alkanut päästä tähän mukaan. Tasoeroa on huomattavissa, mutta itse tykkään, kun saa mennä kovaa, joukkue haluaa voittaa ja siinä on potentiaalia, niin joutuu itsekin kunnolla vääntämään.

Viime kaudella Mestis-karsinnoissa ja Mestiksessä kovaa pistetahtia pitänyt Ilvonen lähtee kauteen joukkuearvot edellä.

– Tarkoitus on pystyä parhaansa mukaan auttamaan joukkuetta ja tuomaan yhdessä voittoja. Haluan kehittyä ja auttaa joukkuetta. Se on pitkälti se, mitä toivon.

Johtajaluonne

Seitsemän kautta SaiPan kapteenina toiminut Ilvonen valittiin uudessa joukkueessaan heti varakapteenin rooliin. Ei ole jokapäiväistä, että uusi pelaaja on mukana kapteenistossa ensimmäisellä kaudellaan, varsinkin kun tämä siirtyy joukkueeseen alemmalta sarjatasolta.

Ilvosen kohdalla johtajuus on luontaista. Tämän lisäksi kokemus auttaa häntä varakapteenina.

– Se tulee luonteesta, että on sitä johtajuutta. Pystyn kokemuksella myös tuomaan positiivista (ilmapiiriä) pukukoppiin ja kannustamaan junnuja, TPS:n uusi vahvistus valottaa.

Naisten Liigan avaustapahtumassa viikonloppuna TPS:n ykkösketjua johtanut ja isoja peliminuutteja kellottanut Ilvonen ei osaa sanoa vielä, mikä hänen roolinsa tulee kauden aikana olemaan. Roolilla ei ole edes sen suuremmin väliä, koska turkulaisten joukkue on hänen mukaansa tasokas.

– Siitä ei ole ollut mitään puhetta. Meillä on todella hyvä rosteri. On melkein sama, missä ketjussa pelaa. Kaikissa kentissä on potentiaalia ja homma toimii, Ilvonen toteaa.

TPS on Ilvosen mukaan hitsautunut hyvin yhteen joukkueena ja on ryhmänä hyvä sekoitus eri ikäisiä pelaajia.

– Meillä on todella hyvä ryhmähenki. Siellä on potentiaalia, nuoria ja kokemusta. Uskon, että voimme olla korkealla sarjataulukossa.

» Lähetä palautetta toimitukselle