Naisleijonien puolustaja Laitinen: "Toisen erän pelaamista täytyy kehittää"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Laitinen tähyilee uransa ensimmäisiin olympialaisiin.
Kuva © Topi Lainio
Suomen naisten maajoukkue pelaa tällä viikolla kolme kertaa hallitsevaa maailmanmestaria Kanadaa vastaan. Ensimmäinen otteluista päättyi vaahteranlehtipaitojen 4−2-voittoon. Puolustaja Nelli Laitinen näki, että suurin ero joukkueiden välillä oli nähtävissä toisessa erässä.

Kanada vei ottelun ensimmäisen erän 1−0 ja toisen 2−1. Kolmannessa erässä molemmat tekivät yhden maalin. Maalilukemiakin enemmän kertovat ottelun torjunnat.

Ensimmäisessä ja kolmannessa erässä mentiin tasatahtiin, mutta toisessa erässä Suomen Meeri Räisänen joutui torjumaan 23 kertaa, kun toisessa päässä Emerance Maschmeyer selvisi kahdella torjunnalla. Suomen Nelli Laitinen näkikin, että juuri tässä asiassa on paljon parannettavaa.

− Tulimme hyvin ensimmäiseen erään ja kolmas erä oli ok, saatiin siinä se maali. Toisen erän pelaamisessa on kuitenkin parannettavaa, hän arvioi.

Laitinen näkee vaihtomatkan pituuden olevan iso tekijä tässä asiassa.

− Varmasti sillä on merkitystä. Emme pääse niin helposti purkemaan painetta, ja jäämme pyörimään pitkäksi aikaa omaan päätyyn.

Lisäksi Laitisen mielestä parannettavaa on erikoistilannetehokkuudessa. Torstaina Suomi sai ensimmäisessä erässä pelata viidellä kolmea vastaan, mutta johtomaali jäi uupumaan. Sama nähtiin jo muutama kuukausi aiemmin, kun tämän vuoden MM-kisoissa Suomi pelasi välierää Yhdysvaltoja vastaan.

− Erikoistilanteitakin pitää pystyä parantamaan. Niissä onnistuminen helpottaa meidän pelaamista muissa tilanteissa, Laitinen uskoo.

Tällä kaudella Naisleijonien päätavoitteena ovat helmikuussa pelattavat olympialaiset. Laitinen on tähän mennessä saanut tililleen kahdet MM-kisat, mukaan lukien yhdet kotimaassa. Olympialaiset ovat kuitenkin vielä suurempi tapahtuma, ja sen myös puolustaja tietää.

− Odotan innolla olympialaisia. En ole itse vielä olympialaisissa pelannut, ja niitä vain televisiosta katsoneena ne ovat hieno tapahtuma, ja varmasti jokaisen urheilijan unelma. Jos sinne pääsen, jännittävin odotuksin mennään.

Siinä missä Laitiselta olympialaiset ovat vielä kokematta, Suomen joukkueessa on monia pelaajia, jotka ovat olleet maajoukkueringissä jo pitkään.

− Varmasti, kun porukassa on monia useita kisoja käyneitä, heiltä voi saada hyviä vinkkejä. Kiva olisi päästä isolle areenalle kilpailemaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle