Naisleijonien maalivahti Anni Keisala on valmis vastuuseen: "Pystyn pelaamaan hyvällä tasolla maailman parhaita vastaan"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Anni Keisala pääsee olympialaisissa jälleen torjuntatöihin Yhdysvaltoja vastaan.
Kuva © Tiina Puputti
Kauppakassi-palvelu ja kontaktien minimointi olivat avainasemassa, kun Suomen joukkueen ykkösvahti Anni Keisala valmistautui olympialaisiin. Erikoisolosuhteista huolimatta luotto on kova, niin omaan tekemiseen kuin joukkueenkin.

Vuoden 2021 MM-turnauksen parhaaksi maalivahdiksi valittu 24-vuotias Anni Keisala valmistautuu vetämään Suomi-paidan ylleen uransa ensimmäisissä olympialaisissa. Nuoresta iästään huolimatta Keisalan urapolulle on mahtunut vaikka mitä, eikä maajoukkuepaidan päälle vetäminen ole aina ollut itsestään selvää.

Tauko maajoukkuetoiminnasta loppui kertarysäyksellä. Pääsy leireille johti paikkaan MM-kisoihin, jossa hyvät näytöt mahdollistivat lipun Pekingin koneeseen.

– Pitkä tie on tultu tähän pisteeseen. Loppupeleissä loukkaantumiset ja vaikeudet, mitä itsellänikin on ollut, ovat vain vahvistaneet minua. Nekin ovat olleet osa tätä matkaa, Keisala sanoo.

Haave olympialaisista on viimeinkin toteutumassa.

– Tuntuu tosi hienolta päästä vihdoin edustamaan Suomea olympialaisiin. Se on kuitenkin isoin tapahtuma, jossa saa edustaa omaa maata.

Keisala on tulevissa olympialaisissa Suomen joukkueen tärkeimpiä pelaajia.
Kuva © Tiina Puputti / Suomen Jääkiekkoliitto

Vallitseva tilanne maailmalla on vaikuttanut myös olympiaehdokkaiden arkeen. Kontaktien minimointi on ollut avainasemassa.

– Kaikkia olympiaehdokkaita on muistuteltu siitä, että omat arjen valinnat tulee miettiä niin, että tartuntariski on mahdollisimman pieni.

Keisala on huomioinut tämän muun muassa muuttamalla harjoittelukuvioitaan tammikuun ajaksi.

– Treenasin tammikuussa pari viikkoa pelkästään poikien kanssa. Siellä minulla oli oma koppi ja pystyin tekemään kaikki oheistreenit itsekseni. Tällä tavoin sain minimoitua ylimääräisiä kontakteja. Treenien ulkopuolella hyödynsin esimerkiksi Kauppakassi-palvelua, jotta ei tarvinnut kaupassa käydä, Keisala kuvailee.

– Edellisen viikon ennen Vierumäen leirille tuloa vietin Kuortaneella parin muun pelaajan kanssa. Siellä olosuhteet oli järjestetty niin, että vältyimme ylimääräisiltä kontakteilta. Meillä oli siellä oma kupla.

"Luotan koko meidän porukkaan ja menemme yhdessä kohti tavoitteita."

Koronaviruksen aiheuttamista erityisjärjestelyistä huolimatta Keisala odottaa olympialaisia innoissaan ja luottavaisena.

– Olympialaisissa lähdetään taistelemaan jokaisen pelin voitosta. Joukkueena tavoite on saada mitali.

Keisalasta huokuu luottamus koko joukkueeseen. Häntä ei myöskään hermostuta ajatus siitä, että hänestä on kaavailtu ykkösvahtia tolppien väliin.

– Tiedän, että pystyn pelaamaan hyvällä tasolla maailman parhaita vastaan. Pyrin antamaan joukkueelle mahdollisuuden voittoon jokaisessa ottelussa. Mielestäni on hienoa, että minuun luotetaan ja saan tällaisen tilaisuuden. En ota siitä erityisemmin paineita. Teen parhaani ja toivottavasti se riittää pitkälle. Luotan kyllä koko meidän porukkaan ja menemme yhdessä kohti tavoitteita.

Odotetun turnauksen jälkeen on paluu arkeen ja takaisin Naisten Liigaan. Myös tulevaisuus näyttää löytyvän Tampereelta, ainakin vielä toistaiseksi.

– Tampereella on todella hyvät harjoitteluolosuhteet ja olen viihtynyt Ilveksessä erittäin hyvin. Tietenkin ammattilaisuus houkuttelee ja naiskiekkoilijalle se tarkoittaa tällä hetkellä sitä, että pitäisi siirtyä ulkomaille. Minulla on koulu kuitenkin vielä kesken, ja haluan hoitaa sen loppuun. Sen jälkeen voidaan miettiä enemmän tulevaisuutta jääkiekon osalta.

» Lähetä palautetta toimitukselle