Naisleijonien kapteeni Jenni Hiirikoski: "Tänään pääsemme tositoimiin"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Kapteeni Jenni Hiirikoski kertoi joukkueen fiiliksistä aamujäiden jälkeen.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/
Naisleijonat haki aamujäillä tuntumaa ennen torstai-illalla pelattavaa avausottelua Yhdysvaltoja vastaan. Suomen kokenut kapteeni Jenni Hiirikoski kertoi joukkueen odottavan MM-turnauksen avausta rennoissa tunnelmissa.

Naisleijonat otti tuntumaa jäähän torstaiaamuna ennen illalla pelattavaa MM-turnauksen avausottelua Yhdysvaltoja vastaan. Suomen joukkue viiletti kaukalossa vauhdikkaasti, eikä tekemisessä juurikaan jarruteltu.

− Kaikki on sujunut hyvin. Olemme päässeet testaamaan Metro Areenan kaukalon ja fiilis on oikein hyvä. Tänään pääsemme tositoimiin ja sitten annetaan palaa vaan, Naisleijonien kapteeni Jenni Hiirikoski totesi.

− Meillä on yleensä aika samanlainen perussetti minkä mukaan teemme aamujäillä hommia, eikä siihen suurta muutosta ole tehty. Haemme hyvää tuntumaa, ei sen kummempaa.

Naisleijonat haki tuntumaa aamujäillä.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/

MM-kotikisoja on odotettu vesi kielellä jo tovin ja pelaajissakin on ollut aistittavissa tietoisuutta tapahtuman erityisluonteesta. Turhaan ei Suomen joukkue kuitenkaan stressiä ota.

− Aamujäille mennessa joukkueessa vallitsi rento meininki. Uskon, että jännitys saattaa toki nousta iltaa kohti, Hiirikoski mainitsi.

Suomen joukkueessa on muutamia ensikertalaisia, joiden joukkoon kuuluvat muun muassa 16-vuotias Nelli Laitinen, 17-vuotiaat Elisa Holopainen ja Viivi Vainikka sekä 20-vuotias Jenna Silvonen.

Kokenut kapteeni uskoo kuitenkin, että joukkueen nuoriso-osasto saattaa olla se, joka vähiten jännittää.

− En tiedä, osaako tuo nuorempi sukupolvi edes jännittää tällaisissa paikoissa. He elävät niin erilailla tätä hommaa.

Hiirikoski linjasi lopuksi tutut pelipäivän teesit, joiden kautta edetään kohti illan koitosta.

− Ruokaa, lepoa ja sitten keskittyminen peliin. Siinä ne tärkeimmät.

» Lähetä palautetta toimitukselle