Naisleijonien Sveitsi-ottelu tarjosi kaksi debyyttiä – Tiia Pajarinen ja Ada Eronen esiintyivät heti edukseen

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Tiia Pajarinen torjui ensimmäisessä naisten maaottelussaan nollapelin.

Naisten maajoukkue avasi Suomessa pelattavan viiden maan turnauksen selvällä 4–0-voitolla Sveitsistä Vierumäellä käydyssä ottelussa. Kokoonpanossa oli mukana kaksi ensikertalaista tällä tasolla, kun Kiekko-Espoota seuratasolla edustavat maalivahti Tiia Pajarinen ja puolustaja Ada Eronen debytoivat naisten maajoukkuepaidassa. Kummallekin debytantille jäi ensimmäisestä naisten maaottelusta hyvä tunne.

– Alkuun jännitti aika paljon, mutta ensimmäisen erän jälkeen pääsin ihan hyvin [peliin] mukaan ja se helpotti oloa aika paljon. Nyt on ihan hyvä fiilis, onnistui ihan ok, kuvaili Eronen tunnelmiaan ottelun tauottua.

Erosen seurakaveri Pajarinen torjui Suomen maalilla ensimmäisessä ottelussaan heti nollapelin. Vaikka Pajarinen joutui torjumaan ottelussa hyvin harvakseltaan, huokui tämän otteista varmuus, jonka aisti vielä pelin jälkeenkin.

– Hyvät fiilikset. Oli tosi mukava pelata, sellainen rento fiilis. En jännittänyt liikaa. Ei tullut hirveästi hommia, mutta ne, mitä tuli, niin oli sellainen luottavainen fiilis, kommentoi Pajarinen.

Vahva viisikkopeli voiton avaimena

Suomi oli ottelussa selvästi hallitsevampi osapuoli. Se onnistui pitämään Sveitsin poissa maalipaikoilta ja viimeisteli samalla itse neljä osumaa. Paikkoja useampaankin maaliin olisi Suomella ollut.

– Ensimmäisessä ja toisessa erässä olisimme voineet luoda enemmän maalipaikkoja ja laukoa enemmän. Kolmannessa erässä maalipaikkojen luominen onnistui paljon paremmin, mikä näkyi myös maaleina, summasi Eronen ottelua.

Suomen vahvan viisikkopelaamisen myötä Pajarisella ei ollut kovin paljoa töitä maalillaan ja Sveitsin tekopaikat olivat vähissä.

– Hallitsimme peliä aika hyvin. Sveitsi ei saanut kovin montaa maalipaikkaa. Puolustimme hyvin. Ei tullut yhtään ylivoimahyökkäystä tai mitään sellaista, tuumasi Pajarinen joukkueen esityksestä.

Ada Eronen pääsi pelaamaan ensimmäisen ottelunsa naisten maajoukkueessa.

Kohti seuraavia maajoukkuepelejä

Sekä Eronen että Pajarinen olivat tyytyväisiä omiin suorituksiinsa voitetun ottelun jälkeen, vaikka Eronen näki esityksessään myös parantamisen varaa.

– Aina voi mennä paremmin. Ihan hyvä, mutta aina voi olla parempi, totesi Eronen omasta suorituksestaan kainosti hymyillen.

Nollapelin torjunut Pajarinen tiivisti iltapuhteensa ytimekkään yksinkertaisesti.

– Ihan hyvä. Ei siinä nyt hirveästi muuta voi periaatteessa tehdä kuin torjua ne kiekot, jotka tulevat [maalia kohti]. Oli mukavaa, koki vastaavasti Pajarinen.

Vakuuttavat ensiensiintymiset voivat tietää kaksikolle lisää maaotteluita. Omiin mahdollisuuksiinsa he suhtautuvat kuitenkin maltilla, jalat tukevasti maassa. Molemmat pyrkivät tekemään kaikkensa, jotta näyttöpaikkoja tulee myös vastaisuudessa.

– Olisihan se aina hienoa päästä joukkueeseen kunnolla mukaan, mutta sen näkee, mihin se riittää, mitä antaa. Kaikkeni aion tehdä sen eteen, toteaa Eronen.

– Kyllä se sieltä arjesta lähtee. Pyrin pelaamaan ja harjoittelemaan hyvin. Jos näytöt riittävät, niin totta kai toivon, että olen seuraavassakin turnauksessa, kiteyttää Pajarinen.

Naisten maajoukkue pelaa turnauksen seuraavan ottelunsa torstaina Turussa, kun vastaan luistelee naapurimaa Ruotsi. Viiden maan turnaus jatkuu keskiviikkona Vierumäellä Ruotsin ja Tšekin sekä Sveitsin ja Saksan välisillä otteluilla.

» Lähetä palautetta toimitukselle