Naisleijonien Holopainen kertasi kovia päiviä puolivälierän pettymyksen jälkeen − "Kävimme asian yhteisesti läpi ja pidimme vähän hauskaa"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Elisa Holopainen ratkaisi voiton Suomelle.

Suomi pääsi Unkaria vastaan kahden maalin johtoon, mutta altavastaajana otteluun tullut vastustaja nousi tasoihin.

− Saimme ihan hyvän alun pelille, mutta päästimme kaverin mukaan. Pääsimme olemaan hyvin kiekossa ja luomaan paikkoja. Emme vain saaneet sisään. Saimme kuitenkin hyvän päätöksen pelille, Naisleijonien 3−2-voittomaalin jatkoajalla iskenyt Elisa Holopainen summasi.

Naisleijonat joutui niin sanottuihin sijoitusotteluihin hävittyään puolivälierässä Tšekille. Holopainen kertasi, miten joukkue kasasi rivinsä tärkeitä loppupelejä varten.

− Totta kai pettymys oli kova sen pelin jälkeen. On ollut aika kovat pari päivää. Eilen kävimme asian yhteisesti läpi ja pidimme vähän hauskaa. Se varmasti auttoi asiaa, pohti Holopainen joukkueen yhteisen vapaa-ajan merkitystä karvaan tappion hetkellä.

Unkari ei saanut ottelun aikana kovin montaa huippupaikkaa Anni Keisalan vartioimalle maalille, mutta omassa päässä kenttää joukkue suoritti sitkeästi suunnitelmaansa.

− He puolustivat maalinedustaa tosi tiiviisti ja kiekkoa oli vaikea saada maalivahdille asti. Heillä oli hyvä maalivahtipeli ja puolustus, Holopainen analysoi.

Suomi kohtaa turnauksen viimeisessä ottelussaan joko Ruotsin tai Japanin. Päätösottelun voittaja säilyy ensi vuoden MM-kisoihin A-lohkossa kovempien maiden mukana.

» Lähetä palautetta toimitukselle