NHL:n jättänyt David Krejčí metsästää nyt Kari Jalosen opissa Tšekille MM-kultaa − "Hän on tehnyt paljon lyhyessä ajassa"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
David Krejčí tavoittelee menestystä MM-kisoissa.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/
David Krejčí lähti Bostonista ja jätti taakseen Bruinsin, jota hän ehti edustaa 15 kautta ja liki tuhat ottelua. Nyt hän on yksi Tšekin avainpelaajista, kun joukkue tavoittelee Suomessa MM-menestystä suomalaisen päävalmentajansa komennossa.

Tšekki päihitti omassa turnausavauksessaan Iso-Britannian maalein 5−1. David Krejčí oli tyytyväinen omiensa otteisiin.

− On aina hyvä aloittaa voitolla. Saimme tämän alta pois ja voimme keskittyä seuraavaan matsiin.

Viime joulukuussa avattu Nokia Arena teki vaikutuksen uransa aikana monia maailman hienoimpia kiekkopyhättöjä nähneeseen peluriin.

− On tämä ehdottomasti hieno areena. Upouusi ja rennon kodikas. Jää oli parilla ensimmäisellä kerralla hieman erilainen, mutta tänään se oli todella hyvä.

Kari Jalonen toimii Tšekin päävalmentajana MM-turnauksessa. Krejčí kehuu suomalaista vuolaasti.

− Hän on tehnyt paljon lyhyessä ajassa. Totuttelemme uuteen pelitapaan, mutta toteutimme sitä jo hyvin kahdessa edellisessä turnauksessa. Työ ei lopu tähän, vaan meidän täytyy kuunnella hänen neuvojaan. Sillä tavalla pärjäämme varmasti, kokenut hyökkääjä virkkoi.

Tšekin maalivahdeista kaksi kolmesta on pelannut tai pelaa Tampereella Ilveksen riveissä. Lukáš Dostál viihdytti tupsukorvissa vuodet 2019−21 ja Marek Langhamer on joukkueen viime kauden sekä tulevan vuoden maalivahteja. Kaksikko on jakanut joukkueelle paikallistuntemustaan.

− Kovin moni meistä ei ollut ennen käynyt täällä. Tiesimme, että he pelasivat täällä, joten kyselimme heiltä hieman juttuja. Yhtenä aurinkoisena päivänä kävelimme hieman ulkona ympäriinsä. Se oli mukavaa, mutta kovin paljon sanottavaa ei ole kertynyt vielä. Keskusta oli myös mukavanoloinen.

Krejčí pelasi yhteensä 15 kautta NHL:ää Boston Bruinsin riveissä. Kaudeksi 2021−22 hän päätti lähteä Pohjois-Amerikasta ja palata kotimaahansa. Kulunut kausi sujui Olomoucin kaupungissa, jonka liepeiltä 36-vuotias keskushyökkääjä on kotoisin.

− Se (lähtö Bruinsista) oli hankala päätös, mutta se tuntui oikealta itseni ja perheeni kannalta. Nautin tästä kaudesta kotona − sen jokaisesta murusesta. En ole katunut päätöstäni hetkeäkään, vakuutti Krejčí.

» Lähetä palautetta toimitukselle