NHL:n huipulle noussut Alex DeBrincat odotti jatkosopimuksensa syntyvän aiemmin: "Minun osaltani se oli helppo hyväksyä"

NHL / Haastattelu
DeBrincat on yksi NHL:n vaarallisimmista maalintekijöistä.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/

Viime kaudella 41 maalia latonut Alex DeBrincat solmi vastikään jatkosopimuksen, joka pitää hänet Chicago Blackhawksin riveissä vuoteen 2023 saakka. Torstain jääharjoitusten jälkeen yhdysvaltalainen kommentoi tuoretta sopimustaan.

− Kun he tulivat tarjoamaan sopimusta, minun osaltani se oli helppo hyväksyä ja keskittyä tulevaan kauteen.

Yhdysvaltalainen odotti kuitenkin sopimuksen syntyvän aiemmin.

− Olimme puhuneet siitä noin viikon ajan. En odottanut sopimuksen tulevan näin myöhään, mutta se on nyt tehty ennen kauden alkua. On hyvä saada se tehdyksi.

Prahan O2 Arena isännöi perjantaina Blackhawksin ja Philadelphia Flyersin välistä runkosarjaottelua. Myös DeBrincat on silmin nähden innoissaan uudesta ympäristöstä.

− Se on aika siistiä. Täällä on paljon nähtävää. En tiennyt paljoakaan Prahasta ennen kuin tulin tänne. Hieno kokemus olla täällä, olen innoissani. 

Viime kaudella Blackhawks ei yltänyt pudotuspeleihin, mutta kausi oli DeBrincatille henkilökohtaisesti onnistunut. Hän pelasi koko kauden ajan joukkueen johtavana pelaajana niin tasaviisikoin kuin ylivoimallakin. Tehopisteitä hän latoi 76, ja joukkueesta ainoastaan Patrick Kane ja Jonathan Toews tekivät enemmän pisteitä.

DeBrincat ei kuitenkaan aseta konkreettisia tavoitteita tulevan kauden pisteiden suhteen, vaikka 22-vuotiaan hyökkääjän kehityskäyrä on noususuunnassa.

− Olemme täällä voittamassa otteluita, ja oikeastaan vain se merkitsee. En juuri aseta tavoitteita tehopisteiden suhteen. Yritän parhaani ja pyrin olemaan tehokas auttaen joukkuetta voittamaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle