NHL-tähti Teuvo Teräväisen pikkuveli Eero laukoi liigadebyytissään komean maalin: "Hän kertoi, että kotona on salibandyn käsikirja, sieltä se varmasti tuli"

LIIGA / Haastattelu
Eero Teräväinen sai Liiga-debyytissään heti osuman tililleen.
Kuva © Jari Mäki-Kuutti
HIFK lähti vaikeista lähtökohdista Hämeenlinnaan. Maajoukkuekomennusten lisäksi myös flunssa-aalto kavensi helsinkiläisten rivejä vielä ottelupäivänä. Nuoret pelaajat Eero Teräväisen ja Terry Andin johdolla käyttivät auenneen tilaisuutensa edukseen HIFK:n napattua vierasvoiton HPK:sta.

HIFK:lta oli aiempien loukkaantumisten sekä maajoukkuekutsujen vuoksi sivussa liuta avainpelaajia. Niiden lisäksi ottelupäivänä pelaajia putosi pois kokoonpanosta joukkueessa myllänneen flunssan vuoksi. Niinpä pelaajia piti nostaa mukaan sekä A-nuorista että Mestiksestä. Se tiesi myös Liiga-debyyttiä Jasper Rannistolle, Jaani Holopaiselle ja Eero Teräväiselle.

Puolustaja Teräväinen otti tulokaskolmikosta isoimman roolin laukomalla toisessa erässä komean osuman juuri ylivoiman päätyttyä. HIFK:n kokeneempaa kaartia keskiviikkona edustanut Aleksi Laakso kehui Teräväisen ja muiden nuorten otteita.

− Hän on taitava jätkä ja pelannut tuota roolia A-nuorissa. Ennakkoluulottomuus paistoi hänestä. Hieno maali ja hyvä peli muutenkin. Rohkeaa kiekollista peliä, mitä meidän pakeilta odotetaankin, Laakso hehkutti.

Toistaiseksi Teräväinen tunnetaan paremmin NHL-tähti Teuvo Teräväisen veljenä, mutta Laakso on varma, että myös veljesparin nuorempi painos tekee komean uran. 

− Hän on rauhallinen, mutta pilkettä silmäkulmassa. A-nuorissa johtavia pelaajia. On jo nyt loistava pelimies ja uskon, että tulee veljensä vanavedessä isoihin ympyröihin. 

Teräväisen laukaus lähti salibandymaisesti ja vaivattomasti ylänurkkaan. Myös isoveljen otteita on kuvailtu ajoittain salibandymaisiksi.

− Hän kertoi, että kotona on salibandyn käsikirja, mitä on luettu. Sieltä se varmasti tuli. Hieno veto. Taisi vähän siinä katsella muualle ja veto lähti aivan yhtäkkiä. Ei se kaikilta onnistu, Laakso eläytyen kuvaillessaan osumaa.

Normaalisti puolustajan paikalla pelaava Laakso oli keskiviikkona sijoitettu nelosketjun sentteriksi. Hänen laidallaan pelasi toinen illan nuorista hahmoista, niin ikään komean maalin iskenyt Terry And.

− Olen pelannut hyökkääjä ennenkin. Monipuolisuus on minun juttuni. Ei se sen kummallisempaa ollut. Pitää palata aina siihen, mitä se jääkiekko on pohjimmiltaan. Luistelua ja reagointia. Ei silloin pelipaikalla ole väliä, Laakso kuvaili.

» Lähetä palautetta toimitukselle