NHL-pelit palaamassa Eurooppaan ensi kaudella: "Suunnitelmat ovat loppusuoralla"

NHL / Haastattelu
Gary Bettman asteli median eteen kertomaan Euroopan NHL-otteluiden tulevaisuudesta.
Kuva © Antti Varonen
NHL:n komissaari Gary Bettman vakuuttaa ensi vuoden Euroopan-pelien suunnitelmien olevan jo pitkällä. NHL-pelaajien osallistumisen olympialaisiin hän sen sijaan tyrmää yksiselitteisesti.

NHL:n komissaari Gary Bettman ja varakomissaari Bill Daly vastailivat lehdistön kysymyksiin torstaisen Global Series -ottelun kynnyksellä.

Keskeisiksi puheenaiheiksi nousivat luonnollisesti Pekingin talviolympialaiset 2022 sekä mahdolliset tulevat NHL-ottelut Pohjois-Amerikan ulkopuolella. Olympiakiekkoilun ystävien harmiksi Bettmanin näkemys NHL:n osallistumisesta seuraaviin olympialaisiin oli jyrkän kielteinen:

− Omistajien ja joukkueiden asennoituminen tuleviin olympialaisiin on sama kuin Pyeongchangin kisoihinkin – ne häiritsevät kautta merkittävästi. Lyhyesti sanottuna olympialaisiin osallistuminen on ollut hankalaa ja vähemmän tyydyttävää.

NHL:n osallistuminen tuleviin olympialaisiin on siis erittäin hataralla pohjalla, mutta sen sijaan NHL-pelien tulevaisuus Euroopassa näyttää turvatulta.

Bettman kertoi olevansa erittäin tyytyväinen Euroopassa tällä ja viime kaudella pelattujen NHL-otteluiden vastaanottoon, mikä on laittanut miettimään vastaavia tapahtumia myös jatkossa.

Sekä Daly että Bettman olivat hyvillään Global Series -tapahtuman keräämästä mielenkiinnosta.
Kuva © VesaPhoto / Vesa Pöppönen

Ensi kaudelle onkin suunnitteilla niin harjoitusotteluita Saksaan ja Sveitsiin kuin runkosarjaotteluita Tukholmaan ja Prahaan.

− Suunnitelmat ovat loppusuoralla. Kausi pyritään avaamaan harjoitusotteluilla Saksassa ja Sveitsissä sekä ensimmäisellä runkosarjapelillä Prahassa. Tukholmassa on tarkoitus pelata kaksi ottelua marraskuussa, mutta kaikki on vielä suunnitteluvaiheessa, eikä asiasta ole vielä enempää kerrottavaa.

Suomeen pelit eivät siis ole rantautumassa toisena vuotena peräjälkeen, mutta paluuta ei Bettmanin mukaan tarvinne odottaa kauan:

− Suomessa on runsaasti kiinnostusta meitä kohtaan, emmekä voisi olla siitä enempää hyvillämme. Siis jos ensi vuonna emme pelaa Suomessa, niin ehkäpä jo seuraavana.

Uusien markkina-alueiden valtaaminen esimerkiksi Kiinasta ei siis ole vienyt NHL:n mielenkiintoa näyttäytyä perinteikkäissä jääkiekkomaissa kuten Suomessa:

− Vaikka jääkiekko onkin Suomessa laaja-alainen intohimo ja mielenkiinnon kohde, meidän on omalta osaltamme jatkettava työntekoa, jotta asiat pysyvät samalla mallilla.

» Lähetä palautetta toimitukselle