NHL 20 -pelin päätuottaja Clement Kwong haaveilee entistä koukuttavammasta pelistä − "Arvioimme joka vuosi pelaajien sitoutumista"

Muut Sarjat / Haastattelu
NHL-pelisarjan päätuottaja Clement Kwong NHL 20 -pelin esittelytilaisuudessa.
Kuva © Senja Pinola
NHL-pelisarjan päätuottaja Clement Kwong kertoi haastattelussa NHL 20 -pelin uudistuksista, pelisarjan suosiosta, tulevaisuuden suunnitelmista ja haasteista erityisesti e-urheilun näkökulmasta.

Tiistaina 27.8. Helsingissä järjestettiin NHL 20 -pelin esittelytilaisuus. Jatkoaika pääsi haastattelemaan NHL-pelisarjan päätuottajaa Clement Kwongia.

Mitä työhösi NHL -pelin päätuottajana sisältyy?
− Yksinkertaisesti sanottuna minä autan määrittelemään miten ja kenelle pelin rakennamme ja mitkä asiat ovat tärkeitä yritykselle ja yhteisölle. Sitten yritämme koota asiat yhteen kaikkien muiden luovien ja lahjakkaiden tuottajien ja suunnittelijoiden kanssa. Yhdessä tiimin kanssa herätämme pelin henkiin. Tämä on pähkinänkuoressa se, mitä teen.

Mitkä ovat NHL 20 -pelin isoimmat muutokset?

EA tekee yhteistyötä game changerien kanssa. Tähän kumppanuusohjelmaan on valittu joukko sisällöntuottajia ja asiantuntijapelaajia. Game changerien palaute on tärkeää pelin kehitysprosessissa.

RPM-tekniikka (Real Player Motion) on animaatiojärjestelmä, joka parantaa animaatioiden laatua mahdollistamalla realistisemmat liikkeet ja toiminnot.

− Yksi muutos on iso askel pelituntumassa, josta suuri osa on peräisin pitkän linjan pelaajien sekä "game changerien" palautteesta. Luistelu viime vuonna nojasi RPM-tekniikkaan ja kävi järkeen lisätä se myös koko kehoon, kiekon haltuunottoihin, pelaajien tunnusomaisiin laukauksiin ja laukomiseen yleensä. Nyt kaikki näyttää paremmalta, tuntuu paremmalta ja toimii paremmin.

− Seuraava asia on tietysti uudistettu pelin ulkoasu ja selostukset kokonaan uuden selostustiimin kanssa. Jännittävintä selostuksen uudelleen tekemisessä oli, kun saapui toimistolle, käynnisti pelin ja kuuli uuden materiaalin. Tiimi teki upeaa työtä läpi vuoden ja selvästikin se tukee meidän näkemystä ulkoasupaketista keskittyen pelaajiin.

− Asiat, kuten uudet hidastuskamerat ja erien välissä sekä pelin lopussa nähtävät huippuhetket mahdollistavat sosiaalisten hetkien helpon jakamisen.

Missä maassa on eniten NHL-pelisarjan pelaajia?
− Riippuu miten se määritellään. Määrällisesti Kanada on edelleen numero yksi, mutta väestömäärään suhteutettuna Suomi on ehdottomasti kärjessä. Tämä käy järkeen, koska jääkiekko on Suomessa suosituin urheilulaji ja koska Suomi on voittanut maailmanmestaruuksia. Luulen, että tämä lisää pelin myyntiä ja luo uusia faneja NHL-pelisarjalle.

− Yhdysvalloissa on tietysti isot markkinat meille. NHL on laajentunut Las Vegasiin ja laajenee pian myös Seattleen. Tällä hetkellä liigaan kuuluu 31 joukkuetta. Toivon laajentumisen jatkuvan edelleen ja toivottavasti jonain päivänä tulevaisuudessa näemme siellä myös Eurooppalaisia joukkueita. Pohjoismaiset markkinat ovat meille todella tärkeitä ja siellä fanikunta onkin Kanadan tasolla tai jopa korkeammalla, se on jännittävää.

Kuinka pidätte pelin tuoreena vuodesta toiseen?
− Tämä on haaste, jonka hyväksymme ja käymme ylpeydellä käsiksi siihen. Se, kenelle me peliä teemme on hyvin tärkeä kysymys, johon palaamme jatkuvasti. Etsimme myös mahdollisuuksia huomioida fanien palautteita.

− Olemme viime vuosina olleet erityisen keskittyneitä sosiaaliseen kokemukseen. Mietimme pelikokemusta, erityisesti online-pelaamisessa, ja millä voimme nostaa pelaajien sitoutumisastetta. Esimerkiksi annan Hockey Ultimate Teamin (HUT), joka sisältää mikromaksuja. 1vs1-, 3vs3- tai "be a pro" -pelimuotojen pelaajat ovat tietysti aivan yhtä arvokkaita, kuin ne, jotka pelaavat HUT:ia. Arvioimme joka vuosi pelaajien sitoutumista, sitä kuinka paljon he nauttivat pelistä ja sitä kuinka pitkään he pelaavat. Ainakin minulle nämä ovat tärkeitä mittareita.

Millaiset markkinat NHL-pelillä on maissa tai maanosissa, joissa jääkiekko ei ole niin suosittu laji?
− Emme toimita peliä tällaisiin maihin. Takoitan, että peli on kyllä saatavilla, mutta emme varsinaisesti toimita sitä sinne. Minulla on esimerkiksi ystäviä meren toisella puolen, jotka haluavat pelin. Ajattelen, että haaste on myös mahdollisuus samaan aikaan.

− Mitä tulee jääkiekon suosioon lajina, olemme nähneet esimerkiksi NHL:n laajentuvan Las Vegasiin, missä jääkiekon suosio on huipussaan. Toivon, että näemme saman Seattlessa ja jonain päivänä ehkä jopa Euroopassa. Meidän täytyy työskennellä NHL:n kanssa nähdäksemme mahdollisuutemme ja mihin NHL suunnittelee laajentuvansa.

Onko EA:lla pitkän aikavälin suunnitelmia viiden tai kymmenen vuoden päähän?
− Viisi ja kymmenen vuotta on todella pitkä aika. Pelin, tekniikan ja muun kanssa on todella helppo eksyä, jos puhutaan viiden tai kymmenen vuoden aikajanasta. Me työskentelemme kahden tai kolmen vuoden aikajanalla ja keskitymme tämänhetkiseen pelaajakäyttäytymiseen ja trendeihin.

"Meidän täytyisi todellakin tarjota mahdollisuus pelata peliämme pieni hetki, jonka jälkeen pelaaja voi tehdä jotain muuta."

− Yksi asia, josta puhumme toimistolla paljon, on kilpailu pelaajien ajasta ja huomiosta kaiken muun kuten musiikin, Netflixin ja muiden pelien kanssa. Kilpailua on nykyään paljon, ei riitä enää kilpailu tietyn pelin tai genren kanssa, vaan myös kaiken muun. Kuinka me tarjoaisimme helpon mahdollisuuden kiekkofanille viettää viisi minuuttia meidän pelin parissa? Meidän täytyisi todellakin tarjota mahdollisuus pelata peliämme pieni hetki, jonka jälkeen pelaaja voi tehdä jotain muuta. Haluamme edelleen tarjota pelaajille nautinnollisia kokemuksia.

Mitä ajattelet NHL-pelin kasvavasta suosiosta e-urheilulajina?
— Olen iloinen, että kysyit tätä, sillä viimeisen parin vuoden aikana olemme oppineet valtavasti työskennellessämme NHL:n kanssa. Olemme olleet kumppaneina NHL:n järjestämissä Gaming World Championship -tapahtumissa. Otamme oppia siitä, kuinka toteuttaa asioita, kun kyseessä on "online versus"-pelitila tai kun kyseessä on HUT-pelitila. Jatkamme tiivistä yhteistyötä NHL:n kanssa. Minulla ei ole vapautta jakaa enempää tietoja aiheesta, sillä se on työn alla juuri nyt. Lisää tietoja on luvassa luultavasti vielä tämän vuoden lopulla. Pysykää kuulolla.

Onko NHL-peliin tulossa tulevaisuudessa erillinen katsojatila?
− Tämä on erittäin hyvä kysymys. Tänä vuonna rakensimme ulkoasupaketin striimaajille. Katsojatila on looginen seuraava askel. Kuten pelaajat itsekin, me katselemme paljon suoria pelilähetyksiä. Yksi asia varmasti kahden−kolmen vuoden suunnitelmassa, josta puhuimme aiemmin, on tämä katsojatila. Mietimme, kuinka me oikeastaan voimme antaa faneillemme ja pelaajille mahdollisuuden alkaa luoda sisältöä muille faneille, joilla ei välttämättä ole peliä, mutta haluavat olla osa tätä lajia. Työstämme sitä. 

Erityisesti live-tapahtumia ajatellen, nähdäänkö tulevaisuudessa rajattomia taukoja tai mahdollisuus liittyä peliin uudelleen?
− Tämä on haaste. Ei pelkästään meidän pelissämme, vaan kaikissa e-urheilupeleissä. Kuinka saisi peruttua laittoman maalin, epäreilun pelin, bugimaalin tai ihan yksinkertaisen yhteyden katkeamisen. Tarkastelemme tuotettamme ja mietimme, miltä osin se on valmis e-urheiluun.

− Sanoisin, että olemme tutkineet tekniikkaa, joka mahdollistaisi peliin uudelleen liittymisen, mutta täytyy miettiä tarkoin, heijastuuko se peliin muiden pelaajien häirintänä. Esimerkiksi, jos pelaaja poistuu pelistä tarkoituksella, miten pitäisi toimia silloin.

− Asiaan liittyy monimutkaisia kysymyksiä, se ei ole niin yksinkertaista, että liitetään vain pelaaja takaisin peliin. Se on helppo osa. Kun kohdataan ongelma ja aletaan purkamaan sitä, huomataan että asia onkin paljon monimutkaisempi. Tietysti reilun ja tasapainoisen pelin säilyttäminen on yksi tärkeimmistä prioriteeteistamme. Tämä on jotain, mitä varmasti mietimme tulevaisuudessa.

Olette saaneet kritiikkiä pelaajien ulkonäöstä. Mitä ajattelet tästä?
− Tämä on asia, joka on lähellä sydäntäni. Ymmärrän täysin, mistä tämä palaute kumpuaa. Tämä on yksi strategisista asioista, josta emme ole puhuneet paljon, mutta kulissien takana teemme uusia pääskannauksia joka vuosi. Lisäämme vanhoihin tai korvaamme vanhoja pelaajien päitä ja priorisoimme tähtipelaajien päät ensimmäisiksi.

− Ei ole mahdollista ottaa kaikkia kuvia yhdellä otolla. Toivottavasti pikkuhiljaa saamme kuvattua jokaisen pelaajan joukkue joukkueelta. NHL:n tapahtumissa, joissa olemme mukana, meillä on tilaisuus ottaa laitteisto mukaan ja skannata pelaajien päitä. Asia on edistymässä.

Miksi Patrik Laine on jälleen pelin kannessa?
Patrik Laine on hieno yhdistelmä nopeutta, taitoa ja luovuutta niin jäällä kuin jään ulkopuolellakin. Hänen persoonallisuutensa sopii hyvin brändiimme sekä vetoaa yleisöömme.

» Lähetä palautetta toimitukselle