NHL:ään paluun tekevä Mikko Koskinen: "Kun tekee vielä paremmin päivästä toiseen, niin se tekee ison eron lopussa"

NHL / Haastattelu
Koskinen tekee paluun NHL:ään usean vuoden tauon jälkeen.
Kuva © Valtteri Vainio www.valtterivainio.com
Edmonton Oilersin maalilla nähdään tällä kaudella suomalaisväriä Mikko Koskisen muodossa. Muun joukkueen ohella Koskinen aloittaa runkosarjansa Göteborgissa, missä vastaan asettuu New Jersey Devils.

Edmonton Oilers -vahti Mikko Koskinen aloittaa kautensa kanadalaisen Cam Talbotin aisaparina. Lauantaina edessä on ottelu New Jersey Devilsiä vastaan, kun joukkueet mittelevät kauden avausvoitosta Global Series -tapahtuman keskipisteessä.

Koskinen kertoi tuntemuksistaan perjantaina pidettyjen aamuharjoitusten jälkeen.

− Hyvillä mielin. Lähdetään huomenna pelaamaan pisteistä.

Edellisen kolmen ja puolen kauden ajan suomalainen on torjunut KHL:n huippujoukkue SKA Pietarin maalilla. NHL:ssä Koskinen pelasi viimeksi kaudella 2010−11, ja paluu Pohjois-Amerikan kaukoihin on sujunut ongelmitta.

− Hyvin päässyt sisään. Joka päivä pitää parantaa ja kehittää omaa peliä, suomalainen näkee.

30-vuotias Koskinen sanoo, ettei suuntaa kauden alla keskittymistään yksittäisiin osa-alueisiin, jossa kehittyä. 

− Kun tekee vielä paremmin päivästä toiseen, niin se tekee ison eron lopussa.

Vaikka Oilersissa peliympäristö poikkeaa aiemmasta, oman pelinsä kehittämistä Koskinen ei kuitenkaan määritä sen mukaan.

− Molemmissa puolustuksissa on hyviä pelaajia ja eri puolustuspeli, niin ei siinä voi hirveästi lähteä sen perusteella muuttamaan.

Tavoitteita Oilers ei ole Koskisen mukaan laatinut pitkälle, mutta kauden kynnyksellä runkosarjan 16 parhaan joukkoon pääsy on tähtäimessä.

− Ei olla vielä hirveästi tavoitteista puhuttu, mutta yritetään parantaa siitä, mitä viime vuonna tapahtui. Sitä kautta pudotuspelipaikka on ehdoton tavoite myös, suomalaisvahti päättää.

» Lähetä palautetta toimitukselle