Nöyryyttävä selkäsauna kotona tiesi jo kolmatta tappiota putkeen HPK:lle − "Jokaisen pitää miettiä, mitkä asiat pääkopassa ohjaavat"

LIIGA / Haastattelu
Niklas Friman uskoo HPK:n sisuuntuneen kotitappiostaan.
Kuva © Jari Mäki-Kuutti
Vuodenvaihteessa HPK jahtasi tosissaan paikkaa kuuden parhaan joukosta. Nyt hämeenlinnalaiset ovat luiskahtaneet kolmen ottelun tappioputkeen. Kapteeni Niklas Friman peräänkuuluttaa keskittymistä suoritukseen tuloksen sijaan.

Suorasta puolivälieräpaikasta taistelevalle HPK:lle on tullut lunta tupaan kolmessa ottelussa putkeen. Perjantaina Hämeenlinnassa Kärpät pöllytti HPK:ta tylysti 6−2.

− Ei peli valehtele. Heillä oli huippuyksilöitä ja he pystyivät käyttämään nuo paikat. Meidän täytyy puolustaa selkeästi paremmin, HPK-kapteeni Niklas Friman pohti perjantain ottelun jälkeen.

Kärpät sai otteluun salama-alun, kun alle puolen minuutin pelin jälkeen kiekko lauottiin ensimmäistä kertaa Joona Voutilaisen vartioimaan HPK-maaliin. Kotijoukkue tuli vielä tasoihin Frimanin osumalla, mutta ensimmäisen erän lopun kaksi nopeaa osumaa ja toisen erän alun 4−1-maali katkaisi HPK:n selkärangan. Sen jälkeen katseet voitiinkin jo suunnata seuraavana päivänä pelattavaan Oulussa pelattavaan otteluun.

− Kehno startti, mutta pääsimme vielä hyvällä työnteolla tasoihin. Se ensimmäisen erän loppu ja toisen erän alku olisi pitänyt puolustaa paremmin. Oli aika selvät numerot. Kolmas erä oli jo parempaa. Opiskellaan ja sisuuntuneena lauantaihin.

− Jokaisella pelaajalla on omia henkisiä juttuja, mitä pitää opiskella. Miten noissa tilanteissa saa itsestään parempaa ulos. Tulos ei voi liikaa ohjata suoritusta. On henkisesti kova paikka hävitä kotona näin selvin lukemin, mutta pitää muistaa, että huomenna on sama jengi vastassa. Uskon, että huomenna nähdään todella sisuuntunut HPK.

Tapaninpäivästä alkanut yhdeksän ottelun pisteputki katkesi tylysti Lukon käsittelyssä Raumalla. Sen jälkeen HPK otti kuokkaan KooKoolta Kouvolassa. Kummassakin HPK:n vierasottelussa kotijoukkue oli selvästi niskan päällä pelillisesti, vaikka numeroiden valossa näyttikin tiukemmalta kuin perjantain kamppailussa Kärppiä vastaan. Kumpikin kotitappiota edeltänyt ottelu päättyi lukemin 2−0.

− Se on ihan selkä juttu, että nyt on heikompi vaihe. Kahdessa edellisessä ottelussa kamppailimme hyökkäyspelimme kanssa aika lailla. Puolustimme pääsääntöisesti ihan hyvin, mutta emme saaneet maaleja. Nyt saimme Kärppiä vastaan pari maalia, mutta ei se paljoa lohduta, kun päästää noin paljon omiin, Friman latasi.

Samalla JYP katkaisi tappioputkensa ja HPK tippui sarjataulukossa kahdeksanneksi, pisteen päähän yhden ottelun enemmän pelanneiden jyväskyläläisten taakse. Eroa kuudetta sijaa pitävään HIFK:hon on seitsemän pistettä. Helsinkiläisillä on yksi ottelu vähemmän pelattuna. Kapteenin mukaan HPK lähtee kääntämään kurssiaan vaihto kerrallaan.

− Nyt pitää jokaisen itse miettiä, mitkä asiat pääkopassa ohjaavat missäkin tilanteessa. Fokus ei voi olla liikaa tuloksessa, vaan suorituksessa. On tässä paljon opiskeltavaa. Kolme kovaa joukkuetta on ollut vastassa ja täytyy sanoa, että on ihan selkeät kohteet, missä olemme olleet perässä.

Kärppiä vastaan perjantaina erityisesti puolustuspelaaminen sakkasi, mutta mitkä ovat muut kohteet, joissa HPK:n on parannettava?

− Tulos kertoo tietysti paljon. Hyökkäyspelimme on ollut vajaata. Vähän erityylisiä pelejä. Raumalla oli tosi vähän aikaa ja todella tiivis peli sekä kova vaatimustaso. Kouvolassa oli todella paljon vauhtia ja kovavireinen KooKoo vastassa. Kyllä se hyökkäyspelikin lähtee siitä, miten saa riistoja omissa ja peli aukeaa. Miten pysytään kiekossa hyökkäysalueella.

− Tänäänkin meillä kääntyi paljon hyökkäysalueelta huonoista tilanteista omiin paikkoja. Tietynlaista malttia, nöyryyttä ja kiekossa pysymistä, Friman viittasi vielä Kärpät-kamppailuun.

» Lähetä palautetta toimitukselle