Murskatappio Kärpille ei lannistanut Markus Nurmea: "Ei voi olla mitään muuta tavoitetta kuin mestaruus"

LIIGA / Haastattelu
Markus Nurmen pelaamisesta paistaa läpi ilo.
Kuva © Timo Savela
Loistavasti läpi kevään pelannut TPS on noussut jo mitalisuosikkien joukkoon. TPS-hyökkääjä Markus Nurmi uskoo vahvasti nuoreen turkulaisnippuun.

Liiga-kauden suurin yllättäjä on ollut Turun Palloseura. Viime kauden jälkeen radikaalisti muuttunut turkulaisryhmä on hitsautunut todella nopeasti yhtenäiseksi joukkueeksi. Hyvässä joukkueessa useat yksilöt pääsevät loistamaan, ja yksi heistä on ehdottomasti ollut 22-vuotias Markus Nurmi.

TPS on noussut tasaisessa sarjataulukossa jo kolmanneksi. Keskiviikkona Palloseuran seitsemän ottelun mittainen voittoputki tuli päätökseen, kun Kärpät haki pisteet Turusta lukemin 7–2. Nurmi oli pettynyt TPS:n esitykseen.

− No ei ollut hyvä peli meiltä. Kaveri oli parempi tänään ja me oltiin huonompia.

TPS on pelannut viime aikoina todella hyvää jääkiekkoa, mutta parannettava Nurmi löytää silti Palloseuran pelaamisesta.

− Varmaan viisikkona pelaamista pitää vielä parantaa. Kyl me mun mielestä hyvin duunia tehdään.

Muutaman vuoden odotuksen jälkeen Raision Nuorisokiekon kasvatti on tehnyt todellisen läpimurtonsa Liigan hyökkääjien eliittiin. Viime kaudella Nurmi takoi runkosarjassa 28 tehopistettä, mutta tällä kaudella vahva hyökkääjä on iskenyt 36 ottelussa huimat 17+15=32 tehopistettä. 

− No tietysti olen saanut pelata hyvässä roolissa koko kauden. Ketjukaverit ovat hyviä lahjakkaita jätkiä, ja siinä on oikein hyvä pelata, Nurmi toteaa.

Maanantaina Liiga sai ikäviä uutisia, kun HIFK, SaiPa sekä KooKoo joutuivat karanteeniin. Nurmi kertoi Kärpät-ottelun jälkeen, että TPS:ssä ollaan huomioitu koronavirus huolellisesti.

− On sovittu, että ei mennä mihinkään, missä on paljon ihmisiä. Koitetaan käydä siihen aikaan ruokakaupassa, että porukkaa ei ole hirveesti ja maskit pidetään päässä, Nurmi päättää.

TPS on voittanut Suomen mestaruuden viimeksi vuonna 2010. Juuri nyt näyttää vahvasti siltä, että Raimo Helmisen luotsaamalla joukkueella olisi mahdollisuus uusia 11 vuoden takainen ihmetemppu. Urallaan alle 18-vuotiaiden maailmanmestaruutta juhlinut Nurmi kertoi Kärpät-ottelun jälkeen TPS:n tavoitteista.

− Ei voi olla mitään muuta tavoitetta kuin mestaruus. Pitää toki säilyttää tämä hyvä asema runkosarjassa, että saa hyvät lähtökohdat pudotuspeleihin.

Mestarisuosikkia kysyttäessä Nurmi heittää hieman humoristisen vastauksen.

− No vaikea sanoa, TPS on kova. Viimeaikaisista vastustajista HIFK ja Kärpät ovat vakuuttaneet. 

» Lähetä palautetta toimitukselle